Susan & Brian´s Thailandstur Oktober 2011

Dette er vores 3. tur til Thailand, men første på egen hånd.

Derfor syntes vi det kunne være sjovt at skrive lidt dagbog.
Planen er vi skal lidt rundt på nogle øer, og ved afrejse var det Koh Lipe, Koh Lanta og Koh Phi Phi. Til slut lidt tid i Krabi og sidst 3 dage i Bangkok.
Vi har ikke noget fast budget, men regner med gennemsnitlig pris på ca. 500 kr. pr nat til hotel. og har en ide om at vi kan lave turen til omkring samme pris, som vi før har givet for en alm. (3 uger i Phuket 2009 & 2 uger på Koh Samui 2011) charterrejse samme sted i Thailand.
Vi har købt fly-billetter fra København – Bangkok ,og videre til Krabi.(9.600 kr.)
Hjemme fra har vi også bestilt hotel i Krabi by ved ankomst (163,-) , og på Koh Lipe til dagen efter (5 dage/2350,-).
Resten arrangeres undervejs.

Fredag d. 7. oktober 2011

Vi stod op allerede 4.30, for at vi være trætte når vi sku flyve, og forhåbentlig få noget søvn på vejen.
Kl. 9 blev vi hentet af Herberts pleje-forældre, og vi kørte alle til valby, mødtes med Arne & Ena og spiste morgenmad/brunch.
Der efter sagde vi farvel til Susan’s Far og Ena, og kørte til lufthavnen.
Tjekkede ind og sagde farvel til Minna & Mogens. Vi kiggede lidt på butikker, og fik en kop kaffe og kage fra lagkagehuset, inden vi gik ombord på flyet.
Flyveturen gik fint. Der var næsten helt fyldt. Vi fik dog ikke sovet meget.

Lørdag d. 8. oktober 2011

Vi lander i Bangkok kl. 5.20 og har god tid til vi skal videre mod Krabi 8.00. Lidt trætte men ved godt mod. Vi finder et par nye Sanuk’er, så det var jo en god start;-). Vi fik os også en smootie og ellers skete der ik så meget her.
Vi lander i Krabi ca. 10.15, får hurtig vores baggage og finder en taxi til hotellet (350 bath). Hotellet ligger lidt omme i en baggade, men er ok, og et fint værelse, især til ca. 150 kr. Og der er fred og ro. Derefter sover vi en 3-4 timer, inden vi går en tur i byen.
Krabi by er meget behagelig og lokal. Ingen der prøver at sælge dig noget, medmindre du selv henvender dig. Her er også flere steder man kan bo meget billigt ca. 200 bath, bla. et rigtig fint hostel. Vi spiste frokost på markedet, fik lidt fod massage, fandt glutenfrit rugbrød på den danske café norden. Til aften fik vi arrangeret en taxi til at hente os næste morgen kl 6.30, og købt lidt proviant.
Derefter fandt vi en lækker lille lokal restaurant, og fik god thai mad, mums.(430 bath). Derefter gik vi tidlig til ro.

Søndag d. 9. oktober 2011 – Koh Lipe

Vi stod op kl. 5.30 og gjorde os klar til at blive hentet af taxi kl. 6.30, som skulle køre os til Pak Bara. Derfra skulle vi videre med færge til Koh Lipe.
Kl. 6.30 blev vi hentet af ikke bare en taxi, men en mini-bus, så det var ren luksus. Vi betalte 3.300 baht, i lufthavnen ville samme tur have kostede 6.000 baht, i taxi 4.000 baht. Turen til Pak Bara tog ca. 3.5 time. Vores charfør ville meget gerne spille musik for os og vise os alt sit anlæg, som bestod af stor subwofer, tv-skærm, mange højtalere og forstærkere. SÅ kl. 6.30 satte han musik-dvd på med Scorpions! Først var Susan lidt irriteret, men det viste sig faktisk, at være en rigtig god koncert med alle deres stille numre. Så det var vist kørerturen største oplevelse, udovre pickup-biler med køer og geder på ladet 🙂
Vores færge viste sig at være en speedbåd med plads til ca. 80 personer, (1.600 bath t/r for os begge). Der var ikke mange turister med (ca. 10 pers), de fleste var indfødte som havde været til fastlandet og handle. Sejlturen gik godt, til trods for vi blev våde pga. bøljer som slog ind. Da vi ankom til Koh Lipe blev vi hentet i golfvogn af hotellet. Båden lagde til på modsatte siden af øen end vores hotel. Og så ankom vi til Sita Beach Resort og Spa! Hold da helt op et luksus hotel. Det var simpelthen så fint og lækkert og vores bungalow var super. Meget flot med lille lukket gårdhave med badekar og vinduer ind til bruseafdelingen.
Efter vi havde pakket lidt ud, gik vi en tur på stranden. Pudderhvidt og blødt sand og helt klart vand. Vi mødte ikke mange mennesker, da det er meget tydligt, at det stadig er lav-sæson og ikke så mange hoteller har åbent. På stranden fandt vi en meget hyggelig og lille cafe. Vi købte mango shake og bagefter lidt mad, i alt skulle vi betale 360 bth, men Brian fik betalt for drikkene 2 gange, så vi kom af med 480 bth. Stadig billigt for hvad vi fik. Det var meget en strandcafe for Brian, man fik en masse puder og så lå man bare og flød på sådan nogle borde med små borde ovenpå.
Om aften besluttede vi at spise på hotellet. Lidt trist, da de ikke havde de mest gense ting på kortet. Maden var ok og vi betalte 900 bath.  Vi regner bestemt ikke med at skulle spise her igen 😉
Gik i seng kl. 23, skulle være frisk i morgen når den står på sole os, bade og dase. Altså 100 % afslapning, ahhh 🙂

Mandag d. 10. oktober 2011 – Koh Lipe

I dag er det 40 år siden Susan blev døbt, det skal fejres!

Vækkeuret ringede kl. 9 og vi stod op og gjorde os klar til dejlig morgenmad. MEN, hold op vi blev skuffet! Vi var de eneste i restauranten og vi fik udleveret et “Mac D” kort med 4 menuer vi kunne vælge imellem. Vi valgte begge æg, bacon, pølser, skinke, brød og frugt. Det var rigtig kedeligt og Susan kunne ikke spise meget. Det skal vi bestemt ikke have igen! Imorgen vælger vi deres “thaifood” morgenmad og håber bestemt det er bedre.
Stranden var til gengæld endnu engang et meget flot syn. Vandet stod næsten helt oppe ved hotellet og vi besluttede at blive på vores egen strand i dag. Vi slappede af, var i vandet, Brian prøvede at snokle og så også fisk, men som dagen gik, trak vandet sig længere og længere ud, så da klokken var 15-16, kunne vi kun finde vand til skridtet. MEN, det var lækkert.
Vi lå under parasoller og brugte solcreme hele dagen og alligevel lykkedes det Susan at få for meget sol. Imorgen skal hun vist ikke have så meget.
Til aften gik vi langs stranden ind til “byen”. Eneste gade hvor der ligger forretninger. Vi så os lidt omkring og gik videre over på modsatte side af øen og så stranden der. Der vil vi prøve at tage over i morgen. Vi gik tilbage til gågaden og fik en drink på baren, 160 bath pr. drink. Vi var de eneste turister der og barmanden spurgte os, om det var ok at han skiftede musik og om vi kendte Scorpions og om det var ok! Thai-mænd har vist en kærlighed til tyske Scorpions 😉
Efter vores drink gik vi ned til stranden, hvor vi havde fået anbefalet et spisested af vores svenske naboer. Igen var vi de eneste turister, så de var vist meget glade for at se os. De bød på thai-whisky og soda, hvilke vi takkede pænt nej til. Så kom de med muslinger og noget chilisovs. Vi så vist lidt chokkeret ud, for de begynte at vise os hvordan de skulle åbnes, pilles ud og spises. Det var vist noget af en delikatesse. Susan prøvede at smage en, hun var modig. Men det blev også kun til den ene 😉
Vi fik rejekager og massaman karry og det blev 530 bath incl. drikke og drikkepenge. Vi skal helt sikkert derned igen.
Nå ja, der lå også en meget sød lille kat på nabo-bordet. Det var en killing som havde halsbånd og snor på, for ellers ville den bare gå ud i vandet og bade! Det var en blandingskat og der var helt sikkert noget Herbert i den. Bortset fra, at den var meget kællen…
Da vi gik tilbage til hotellet, var vandet igen højt oppe, så vi måtte gå på bare fødder i vandet hele vejen tilbage (600 meter).
Sad lige inden vi gik i seng og kiggede efter hoteller på Koh Lanta. Fandt nogle gode nogle også et meget lovende et på stranden i hytte/bungalow til under 300 kr. pr. nat. Nu må vi se, om og hvornår vi kommer derovre.
Vi har også fået et par kraftige regnbyger i løbet af aftenen, en mens vi fik drink, og så lige da vi var kommet tilbage til vores værelse, så det betyder ikke noget og de er maks. 5-10 min.

Tirsdag d. 11. oktober 2011 – Koh Lipe

Vi vågnede før vækkeuret. Det regnede og havde også gjort det i løbet af natten. Brian var blevet vækket i løbet af natten pga torden.
Vi stod op og gik til restauranten og bestilte “thai” morgenmad. Brian fik stegte nudler med grøntsager og kylling og susan fik stegte ris med kylling og grøntsager. Bagefter fik vi frugt. Det var fint og klart bedre end det den forgående dag. Vi gik tilbage til vores bungalow og fik lagt billeder på facebook og skrevet nogle sms’er. Da vi var færdige, var det også stoppet med at regne og vejret var fint og flot igen.
Vi smurte os ind i solcreme, faktor 20 og 50, og tog på Robinsson ekspedition til den anden side af øen. Vi så flere meget dejlige resorts, bl.a. Idyllic resort og CastAway resort. Begge meget dejlige steder vi helt sikkert gerne vil prøve, næste gang vi kommer herned. For det gør vi helt sikkert. Her er simpelthen for skønt. Fred og ro, næsten ingen turister, ingen skræddere, ingen irreterende sælgere som vil sælge dig alt muligt, smukke strande og fantastisk badevand. Kan varmt anbefale det til alle som ønsker at se noget andet i Thailand end Phuket og Hua Hin.
Vi spiste frokost på CastAway resort, 540 bath. På vejen tilbage til vores “egen” strand, kom vi forbi den lokale skole. Her blev der holdt fest. Hele pladsen foran skolen og på stranden var fyldt med boder, spisesteder, scener og masser af lokale. Det var skægt at se og alle hilste pænt på os 🙂 vi kom også igennem landsbyen, hvor de lokale bor. Det var fattigt, meget fattigt. Vi tog nogle billeder, men kun når der ikke var nogle som så det.
Da vi kom tilbage til hotellet kl. 18 blev der afholdt “Idrætsdag” for hele personalet. Det foregik på stranden foran hotellet. Der blev lavet ballonstafet, stoledans, tovtrækning og meget andet. De gik meget op i det og de morede sig vist rigtig meget 🙂
Kl. 19.30 gik vi ind til byen og fik massage. Brian fik thai-massage og Susan Aloe Vera pga for meget sol dagen før (til trods for faktor 20, parasol og vi kun var i solen, når vi var i vandet. Vi betalte 800 bath for det hele.
Bagefter var det så igen tid til mad. Vi havde fået anbefalet en restaurant på gågaden, hvor møblerne var i bambus og gulvet var en sandkasse. Det var rigtig hyggeligt og maden var også ok. Ikke det bedste vi har fået, men ok. Og igen betalte vi kun 480 bath for 4 retter, øl og vand 🙂
Efter maden var klokken blevet 22.15 og vi syntes det var tid til at komme hjem, men det viste sig at være en hel rejse. Stranden var nærmest væk og vandet slog ind over i store bølger. Vi var helt våde og måtte i bad da vi kom hjem. Og vores tøj måtte skylles og hænges op og bagefter til vask!  I dag er det også fuldmåne, måske det har noget at sige….

Onsdag d. 12. oktober 2011 – Koh Lipe

Stod op til sædvanlig tid, og fik morgenmad. Susan fik endnu engang stegte ris og kylling og Brian hoppede ud i en børnemenu, som bestod af choko-pops, cornflaks, pandekage, toastbrød og frugt. Derefter har vi bare slappet af på stranden. Vi tog ud snorkle før solen blev for skarp, og inden vandet trak sig for meget tilbage. Der var nogle ok koraler og også rimelig med fisk, men ikke noget specielt at se, her på stranden ud for hotellet. Om eftermiddagen gik vi ned på vores afslappende strand café og fik lidt let frokost med frugt-shake til, uhmm. Vi snakkede lidt med ‘mad-mor’ som er thai, og har Lipe Café sammen med sin mand fra schweiz. De har bla. friskbagt kage & brød (det bedste vi har fået i thailand, hidtil), som hendes mand bager. Manden og hans bedste ven, som er på besøg, var ude at fiske idag. Til aften mødte vi vennen hos købmanden ved walking street. Han hilste og vi spurgte om de havde fanget noget, og ja de havde fanget 20-30 stykker på omkring 35 fisker-cm:-).
Vi har besluttet os for at blive et par dage mere på Koh Lipe, og har booket en Bungalow på den anden side af øen. Et rigtig flot designer hotel som hedder Idyllic Concept Resort. Det glæder vi os til at opleve, ser ihvertfald rigtig fint ud.
Vi har også næsten fået arrangeret transport til Koh Lanta, vi skal bare lige have bestemt os for et hotel der. Det booker vi imorgen, da nettet er lidt ustabilt idag, så vi opgav her til aften.

Torsdag d. 13. oktober 2011 – Koh Lipe

Dagen idag?? Se de andre dage…..
Nåh nej, det ikke helt rigtigt;-). Jo altså det med at vi slapper af, det gælder vist også for idag. Efter vores morgenmad, satte vi os tilbage på terrassen og fik bestilt hotel på Koh Lanta. Det bliver sydligt på øen, Ba Kan Tiang Bay, på et hotel der hedder Phra Nang Lanta. Vi var omkring en del, men endte med dette, som vi var blevet anbefalet af en repræsentant fra Thai Airways, vi snakkede med på rejse-messen i Bella centret i vinters. Hun har selv rejst en del herude, og det var også hende der anbefalede Koh Lipe, hvilket vi bestemt kun kan rose hende for. Tak Tak. Receptionisten her på Sita hotellet har også arrangeret transfer med mini-van fra Pak Bara til Koh Lanta, når vi kommer over med færgen fra Koh Lipe på søndag. Vi bliver kørt og sejlet helt til det nye hotel for kun 1200 bath. Turen tager nogle timer.
Men ellers har den som skrevet mest stået på afslapning og badning på stranden. Ved 1 tiden tog vi os dog sammen og fik os bevæget hen til strand-massage. Først fik Susan 1 times thai massage, og derefter var det Brian’s tur. (800 bath i alt). Det var en rigtig god massør de har her, som tog godt fat og fik os strukket helt ud. Bagefter gik vi HELT ned på Café Lipe (ca.400 m.) og fik en frugt shake og lidt frokost. Resten af eftermiddagen/aften fik vi brugt på at ligge lidt billeder op på facebook. Brian løb en tur ind til walking-street, for at handle lidt drikkevare. Aftensmaden blev indtaget på hotellet, selvom det ikke er nogen stor oplevelse at spise her, men vi var for dovne til at gå til walking-street. Det var alt for idag. Imorgen holder vi flytte dag, til den anden side af øen, Sunset Beach og skal bo på design hotellet Idyllic Resort.

Fredag d. 14. oktober 2011 – Koh Lipe

Så blev det flyttedag. Vi fik vores sædvanlige morgenmad og pakkede vores ting sammen. Vi havde besluttet, at vi ville få massage hos vores dame fra i går. Vi fik oliemassage med kokosolie og det kostede 1100 bath. Det var rigtig dejligt og vi var nu klar til vores store flyttedag ;-). Hotellets drenge kørte os til Idyllic Resort. Vi fik vores værelse eller retter sagt vores bungalow. Vi bor i nummer to hus fra vandet, udsigten er pragtfuld og her er også rigtig skønt. Vi spiste frokost længere nede af stranden og nåede da også en dukkert i havet og i poolen. Desværre er stranden og havet ikke så fint her som på den anden side af øen. De kloge siger, at det er fordi det er et fantastisk sted at snokle og se fisk og koraler. Det får vi at se i morgen :-). Vi fik kigget på hoteller på Phi Phi og fandt et meget fint og lækkert hotel. Præsic på østkysten hvor vi gerne vil bo. Og synes også at prisen for de 4 ønskede nætter, måske var lige i overkanten, men at vi var villige til at betale det ekstra. Det var jo Phi Phi og vi viste jo at det var dyrere end andre steder. Så vi har booket det fra d. 20.- 24 oktober. MEN, da vi modtog vores voucher, var prisen kun for en nat og ikke fire. UPS, vi prøver at annullerer og hotellet vi bor på nu prøver at hjælpe os. Så vi må se, hvad der sker. Øv øv.
Her til aften spiste vi på hotellet. Dejlig og velsmagende mad og personalet var flinke og rare. Bliver spændende at se morgenmaden i morgen 🙂

Lørdag d. 15. oktober 2011 – Koh Lipe

Idyllic Concept Resort kører også lidt i tomgang, ligesom det meste af Koh Lipe der venter på det blir højsæson. Men morgenmaden her var dog væsentlig bedre end Sita’s, men heller ikke den store buffet her pga. de få gæster.
Ellers startede vores dag ik med det bedste humør pga. vores felj-booking igår. Vi vidste vi sku bruge lidt flere penge til værelse på Phi Phi, så de ca. 3400 kr. vi sku gi for hvad vi troede var fire nætter var ok. MEN da vi efter at have udført betalingen pludselig kunne se det var pr. nat og vi havde brugt over 13000 kr. gik vi lidt i panik. Vi ku godt annulere men det kostede en nat i gebyr. Igår prøvede ‘On’ (supervisor på Idyllic) at snakke med agoda for at annulere, men uden det store held. Her til formiddag lykkedes det os dog at lave et kompromis med agoda, så vi overnatter kun en nat uden yderligere omkostninger en de 3400 kr. Pyha, vi skal nyde Phi Phi til den pris. Men rart at få en afklaring, så vi ikke skal spekulere mere på det. Så skal vi bare have fundet noget billigere til bagefter, da vi regner med at skulle være 4 dage på Phi Phi.
Ellers nød vi dagen på stranden, Brian prøvede at snorkle lidt, da det sku være godt her. Men der var en del strøm og bølger idag, så det var rimeligt hårdt. Vi gik en tur ind til “byen”for at købe frugt, 1 ananas og to mango for 120 bath og fik lige en shake på vejen. Til aften gik vi igen (sikken dog en masse motion idag) til wallking street og fik en drink hos ‘Mom’ i bamboo tattoo bar. Middagen indtog vi på stranden, med bølgeskvulp og olielamper, super hyggeligt. Afskeds menuen bestod af forårsruller, spicy mango salat, tom ka gai soup og massaman curry. Til dessert mango shake og iced dancing cappucino. Ialt 550 bath.

Søndag d. 16. oktober 2011  – Koh Lanta

Vi havde sat uret til kl. 6, men vågnede allerede omkring 4.30, og ku ikke rigtig falde i søvn igen. Ca. kl. 5.45 gik vi ned på stranden og så solen stå op. En dejlig stille morgen, med en fin solopgang ud over vandet. Bagefter gik vi tilbage og begyndte at pakke vores rygsække til den store rejse dag. Kl. 7.30 gik vi ud og spiste morgenmad. ‘On’ kom med en thailandsk lykke-lampe som vi havde snakket med hende om forleden. Under maden snakkede vi lidt med hende, bla. om Lui rua, som de lokale fejrede i 3 dage tidligere på ugen. Hun fortalte at det var en offer-fest til havet op til høj-sæsonen, og de bla. byggede små både de sendte afsted med bla. penge og mad. Ved slutningen af turist-sæsonen holder de noget ligende. Efter maden var det tid til at tage afsked med Idyllic, og ikke mindst afskeds kram af ‘On’ som havde været så flink og hjælpsom. Vores rygsække blev kørt til færgen, mens vi selv valgte at gå derned, de ca. 5-600 meter. Bye bye Koh Lipe, vi vil savne, huske, og helt sikkert tilbage hertil.
Kl. 11 ankom vi til Pak Bara, og Sita havde sørget for at en medarbejder stod med et skilt og tog imod os. Vi blev tranpoteret i deres golf-vogn de ca. 1-200 m. til deres kontor. Herfra havde de bestilt plads til os på en mini-van, som sku køre os til Koh Lanta. Men der var problemmer med van’en, den ku vist ikke køre. “But no problem, sir. We call a taxi for you” siger personalet fra Sita. Så vi fik vores egen taxi, som kørte os turen dertil. Det tog ca. 4 timer, og så ca. 10 min. med færge til Lanta Noi, en kort køretur og så færge til Lanta Yai. Så sku vi bare ned sydpå af vest-kysten. Men her var vores chaffør ikke så kendt, så han måtte spørge et par gange om vej, men vi kom da frem:-)
Phra Nang Lanta hedder vores skønne hotel. Det består af 15 individuelt indrettet værelser, vores hedder Sea Breeze, og er rimeligt stort 52 kvm. Super hyggeligt indrettet som hotellet generelt er. Efter udpakning, gik vi en tur ned af stranden og fandt en hyggelig tilbagetrukket spisested/bar, hvor vi fik lidt let at spise. Også super hyggeligt sted som hedder ‘Same Same, But Different’. På tilbage vejen fik vi os en hurtig dukkert, og så de lokale spille fodbold på stranden. Mellem kl. 17-19 er der Happy Hour i baren, så det må vi da ned at teste:-). Vi kom først derned ved 18 tiden, men nåede da at prøve et par stykker. Vi valgte den lette løsning idag, og spiste i hotellets have ved stranden. Ok mad, men kan se at naboen er meget populær (kender det jo godt selv ;-)), der var også en ild-jonglør der underholdte en 3-4 min. Inden vi gik til ro, nåede vi også lige at gå en tur ned at se byen ca. 50 m. hver vej. Her bemærkede vi ‘Drunken Sailor’ som vi skal besøge, med et spændene menu-kort, og soya-mælk til kaffen. Vi gik tidligt i seng efter en lang rejse-dag, hvor vi havde sovet alt for lidt inden.

Mandag d. 17 oktober 2011 – Koh Lanta

Dagen startede med god morgenmad, hvor vi ku vælge frit fra morgenmads kortet, dvs. alle former for æg, pandekager, french toast, youghurt, musli, ristet toast med marmelade og frugt. Idag kommer der flere gæster, så fra imorgen bliver det som buffet istedet. Vores tjener “Mas” tager imod vores bestilling, og kommer igen 2 min. efter og spørger hvad det nu var vi sku have:-). Det har vi så oplevet flere gange senere, så han husker vist ikke så godt, men er meget flink og ihærdig. Bagefter lagde vi os ned en 4-5 timer og slog mave på solbænkene ved poolen, og snuppede et par dyp i havet  ind imellem. Om eftermiddagen gik vi en lille tur op i den smule der er byen her, fik lidt let snack og en frappe i hængekøjer på “Drunken Sailor”, også et super hyggeligt sted. Brian besluttede sig for at prøve at løbe en tur på stranden, det gik fint og han fik løbet 2 ture frem og tilbage, på den ca. 800 m. lange strand. Senere ku han dog konstatere at det gav lidt ømme lægge og ankler med sådan en barfods løbetur.
Idag har Mette hjemme i 6B fødselsdag. Tillykke til hende herfra. Vi besluttet at fejre hende til Happy Hour, og fik hevet  ud af hende hvad hendes ynglings drinks var, Strawberry Daquiri. Desværre havde de ikke jordbær, så det fik vi ikke. Men vi er efterhånden nået godt gennem deres drinks kort, og prøvet lidt forskelligt. Brian´s favorit er pt. deres Long Island Ice Tea, og Susan´s pt. Mai Tai. Vi sluttet aften af med at gå til den anden ende af strande og spise på “Same Same, But Different”, det er lidt svært at beskrive dette sted. Basalt set er den en Bamboo restuarant, bygget i bambus og ditto møbler. Der er pyntet med en masse ting lavet i kokosnød, store bambus stammer, hval knogler, vindspil i drivtømmer, udskæreringe i alt muligt træ, og det blødeste sand på gulvet. Men alt er lavet så perfekt og gennemtænkt så de skal opleves for rigtig at forstå det. Maden var også noget af det bedste vi har fået og 1 forret, 2 hovedretter med ris og 3 små og 1 stor Chang for 800 bath, var fuld valuta for pengene. Så et stor 14 tal på 13-skalaen for stedets stemning og mad her. Vi nåede da også at hygge så meget at det var godt stranden var bred da vi sku hjemad ;-).

Tirsdag d. 18. oktober 2011 – Koh Lanta

Det var skyet da vi vågnede??? Hvad er nu det? Nå, men vi stod op, og fik morgenmadsbuffet. Egentlig ikke meget anderledes end igår, vi sku bare selv hente det vi ville ha, bortset fra æggeretterne som stadig blev serveret.
Efter morgenmaden pakkede vi vasketøj og fik det afleveret i receptionen. Det kostede 70 bath pr. kg og vi ville få det retur kl. 19. Hurtig service, må man sige. Ellers forløb dagen lidt som den plejede. Vi gik ned til poolen og stranden, solen var nu kommet frem alligevel, lå her nogle timer, fik nogle shakes med mango, ananas og banan og læste lidt i vores “I Form” blade. Det er vist det meste motion vi (læs Susan) får på denne ferie 😉 Mens vi lå her og dasede, kom der en mail fra Avedøre om, at de savnede dagbogen, så vi gik op på værelset, fik en kop kaffe og skrev den. Lidt respekt har man vel ;-). Men nettet drillede, så den blev først lagt op nogle timer senere, Undskyld.
Og nu var det så tid til lidt frokost. Vi gik på “Drunken Sailer” og nogle timer senere happy Hour og aftensmad på “Same Same…..”. Endnu engang helt fantastisk mad og selvom vi kun bestilte to hovedretter, var vi meget mætte, da vi gik tilbage af stranden i måneskin og med hel stjerneklar himmel.
Vi fik forresten også bestilt vogn og færgebilletter til Phi Phi. Vores flinke hotelpersonale fik ordnet hele turen, fra hotellet til ankomst på Phi Phi for 900 Bath. Faktisk 100 Bath under den pris vi selv havde set, men det var kun for færgebilletterne. Så meget billigt 🙂

PS. Vi fik faktisk både løbet og gået tur langs stranden, så lidt motion fik vi faktisk i dag 😉

Onsdag d. 19 oktober 2011 – Koh Lanta

Same same, but a little different…. Vi havde snakke lidt om at tage en tur til Saladan, men det endte med at vi bare blev her ved poolen/stranden. Vejret idag er overskyet, og vinden er også til at mærke. Efter at ha ligget ved poolen nogle timer, og indtaget vores efterhånden daglige frugtshake, lånte vi hotellets kano og sejlede en tur i den. Som sagt var det lidt blæsende, og vandet var også lidt uroligt, men mest de først 100 m. ud fra stranden. Vi roede en tur rundt om pynten til højre for hotellet, og kunne se op ad klipperne hvor der ligger et lidt specielt, men rigtig fint hotel, Houben hedder det vist, med flot udsigt over havet, som vi var forbi at kigge på forleden, da vi gik en tur. Efter en halv times tid var vi tilbage igen, og gjorde os klar til vores ´daglige motion´, Susan´s gåtur og Brian´s løbetur på stranden, og efterfølgende havbad.
Vi gik op på værelset og prøvede at planlæge de næste par dage på Koh Phi Phi, udover vores temlig dyre ‘super deluxe spa/pool villa’ skal vi også ha fundet et par nætter mere et andet sted. Efter Koh Phi Phi har vi besluttet os for at bo Phra Nang Inn, som er det samme som her på Koh Lanta. Manageren ‘Rex’ her på hotellet, ku skaffe os det for kun 1500 bath pr. nat. Så hvis det er samme standard som her er det jo fint.
Til aften gik vi ned i 7-Eleven for at købe frimærker. 15 bath sku der på et kort:-), hvordan mon postdanmark får det til at løbe rundt, når det er billigere at sende et kort hernede fra, end hvis vi havde postet det i CPH-lufthavn?? Ellers nåede vi lige Happy Hour 2 min. før slut. For Brian blev favoritten en delt første plads mellem den Blå Mojito og Long Island Ice Tea, Susan’s favorit blev vist ??. ‘Mas’ vores tjener, har vist besluttet sig for at lære lidt dansk, han har både ved morgenmaden, og især her til aften, noteret en del ord ned som han har spurgt til. Goddag, kylling, glas, annanas og tak er lært med nærmest perfekt udtale:-). Idet hele taget er alt personalet her meget flinke og nærmest venskabelige over for os. ‘Da’ har siden vi ankom tiltalt os som Susan & Brian, ‘Mas’ er nysgerig på sprog og danmark og ‘Rex’ er meget hjælpsom med undersøge og arrangere vores tur fremad.
Efter vores middag afsluttede vi aftenen med at få sendt vores ‘lykke-lampe’, som vi fik af ‘On’ på Idyllic afsted. Vinden var nok for kraftig, men det lykkes alligevel, med hujen og bifald fra nabo baren, at få den i luften hvor den hurtigt fløj afsted ud i horisonten.
Imorgen er det rejse dag, vi skal tidligt op og blir hentet kl. 7.00 på vores tur mod Koh Phi Phi.

Torsdag d. 20. oktober 2011 – Koh Phi Phi

Tidligt op, i bad og klar til afhentning kl. 7. Rex havde lavet vores arrangeret morgenmadspakke. Brian fik gode sandwich og Susan sine stegte ris med kylling. Vi sagde farvel til Rex og Mas da vores “taxi” kom. Rex havde bestilt transfer fra hotellet til Phi Phi og vi havde betalt 900 bath for os begge. Det var en pickup med bænke på ladet og gitter på taget til bagagen. Vognen var fyldt og der blev ikke efterladt meget plads til os. Og vi var begge bange for, at vores tasker røg af undervejs til færgen. Men, det skete heldigvis ikke og vi overlevede turen :-). Færgen sejlede kl. 8 og den var rimelig fyldt. Turen gik godt, stille og roligt, og vi spiste vores morgenmad undervejs. Klokken 9.15 ankom vi til Phi Phi. Og sikke dog en masse mennesker og meget turistede. Vi fik vist lidt af et chok efter vi nu har været i Thailand i 14 dage og ikke set nogle souvenirbutikker eller sælgere som ville andet end at hilse på os. Det hjalp dog at komme lidt væk fra havnen og lidt op i byen. Men stadig mange turister. Vi fik en frugtshake og gik ind og bestilte det hotel som vi havde kigget på. Vi havde besluttet os for, at det skulle være rimelig billigt, da vi ville bruge vores dage her på øen, på at tage på snokletur, en 1/2 dags tur med longtailbåd rundt om øen og så have massage. Så hotellet beheøvede ikke være det fineste eller flotteste. Og det vi nu har bestilt, ligger i byen centralt og koster 2090 bath pr. nat. Det skal nok blive fint.
Og så blev det tid til at komme til vores dyre hotel. Vi fandt hotellets longtailbåd og blev sejlet til hotellet. Det tog ca. 25 min og kostede 200 bath pr. person. Da vi ankom til stranden ca. 100 meter ude, blev vi ” kørt” i møde af en bil som vi kom over i og blev kørt helt op på stranden. Her stod vores egen “private” hoteldame og tog i mod os. Fordi vi har købt poolvilla, følger der automatisk en del VIP-fordele med. Bl.a. “Kung” som hun hedder og som står til rådighed hele døgnet. “Kung” fortalte os, alt om restauranterne og anbefalede os en meget fin en med Thaimad. Deres anden restaurant med buffet, var lidt kedelig i dag og den skulle vi ikke tage! Så klokken 19 er der bestilt bord, så vi rigtig kan spise i de 3 timer som der er åbent.
Vi blev kørt i golfvogn til vores villa. Igennem hele området og helt op på toppen, hvor vi skulle bo med udsigt over havet. Og nu blev vi mundlamme! Hold da helt op et sted og sikke et hus. To fløjdøre åbnede op indtil vores egen lille have. En villa i to etager, med overdækket terrasse med hængesofa og bord og vores egen private svimmingpool med niveau og boobler. Liggestole og spisebord. I stueetagen var der stue med stort tv, anlæg, dvd og minibar. Eller retter sagt, stort køleskab med alt hvad hjertet kan begære af drikkevarer. Og køkken og stort badeværelse. På førstesal ligger soveværelset, påklædeværelset med walk-inn skab, stort badeværelse med udendørs stort granit badekar og samme store minibar og anlæg. “Kung” anbefalede at vi bestilte morgenmaden leveret i “huset”, så vi ikke behøvede at skulle ned til alle de andre. Og der var selvfølgelig også VIP fordele her og dette var en del af det. Så vi skal blot udfylde en bestillingsseddel og hænge den på vores fløjdøre! Når vi har gjort det, så tror de da mindst der bor 6 personer i huset, for vi skal jo prøve det hele 😉
Efter vores rundvisning, måtte vi lige prøve poolen. Det var nu meget rart, at have den helt for os selv :-). Klokken 15 bestilte vi en golfvogn til at hente os. Det ville vi normalt ikke gøre, men det var begyndt at regne, meget usædvanligt for denne tur. Endnu en VIP ting skulle gøres. Vi har “afternoon tea” og snacks med i prisen. Vi bestilte kaffelatte, en almindelig og en med soyamælk og så fik vi lidt lækkert til, som var en sandwich med laks, en rulle med noget fyld og en kage. Det var rigtig godt og lækkert og da vi var færdige, kom “Kung” og spurte om vi ville have mere kaffe eller noget andet. Vi fik to ekstra kopper og stadig uden beregning!  Vi måtte lige ud og se lidt på området, her er virkelig flot og dejligt. De andre “almindelige” værelser og bungalower ligger rigtig fint, så det er helt klart noget man godt kan bruge en anden gang man kommer til Phi Phi.

Opdatering følger senere, nu skal vi i bad og prøve at finde lidt egnet tøj frem til vores middag 🙂

Så er vi tilbage 🙂 Vi nød og indtog den skønneste middag i den thailandske fusions restaurant som “Kung” anbefalede. Vi kunne vælge hvad vi ville fra kortet og betale 990 bath pr. person. Vi valgte fisk og kun fisk. Vi fik 3 forretter, tuntartar med bl.a. mango, stegt fisk med mangosalat som var lagt i en fin båd af bananblade og så forårsruller med blommesovs. Til hovedret fik vi hummerhaler med æble, kartoffel og wasabi og stegt tun med karry, aspargs og meget brune ris. Og så var vi også mætte, men måtte jo også have noget dessert, når vi nu kunne få det for samme pris ;-). Vi bestilte kokos creme brúle og hvid chokolade mousse med bl.a. hindbær. Det hele smagte utroligt godt og vi kunne næsten ikke trække vejret! Vi gik tilbage til villaen og besluttede at vi skulle prøve poolen med lys og bobler i. Men, det var sgu koldt, så det blev en meget kort tur.
Vores private stuepige havde også været hos os, mens vi var ude og spise. Der var ryddet op, fjernet brugte håndklæder og gjort klar til natten. Alle gardiner var trukket for og vores seng var helt klar til at hoppe i. Alle puder og sengetæppet var fjernet og lagt pænt væk. Og så var der også lige stillet en lille nat-snack frem til os, brownies med nødder. Vi kunne dog ikke få mere ned, så den blev gemt til næste morgen. Nu var det tid til at smutte i seng, Nat nat.

Fredag d. 21. oktober 2011 – Koh Phi Phi

Vi vågnede ved 8 tiden. Brian tog sig en morgen dukkert i pool’en, mens Susan var lidt kuldeskær til morgen og sprang over. Vi gjorde os klar til dagen, Susan fik skrevet lidt sms’er og Brian lagt billeder på facebook af vores skønne hotel. Omkring 80 billeder, flere end fra vores 4 dage på Koh Lanta, og det var kun fra Phi Phi Island Village.
Nå men så ringede det på porten og en tjener kom med vores morgenmad. Sikken en bakke han kom med, der var, som vi jo selv havde bestilt, det hele, æg, bacon, skinke, kartoffelmos, crosainter, kanelsnegle, wienerbrød, french toast, pandekager, vafler, frugt, juice, mælk & kaffe, en lille bakke med tabasco, ketchup, salt og peber. Det hele blev anrettet fint på vores spisebord, og inden han forsvandt igen, blev der stilt et skilt med at vi bare sku ringe 5, når vi var færdige. Vi spiste, og blev mættet langt før vi havde smagt halvdelen, så vi tog os god tid til at nyde det.
Bagefter var det jo desværre ved at være tid til at forlade dette skønne sted. En golfvogn kom og hentede os kl. 11.40, kørte os og vores rygsække ned til receptionen, hvor vi afregnede og tog afsked med Kung, og kl. 12 sejlede vi så afsted, øv øv:-(
Selvom det var en fejl booking, så var det alligevel en helt fantatisk oplevelse vi havde fået. Måske derfor var vi også ekstra skuffet, da vi kom frem til Bayan Hotel. Haven og de ydre omgivelser er fine, men værelset var godt nok det kedeligste vi indtil videre har haft. Tonsai by, som er der man ankommer til Phi Phi, er temlig stressende i forhold til hvad vi hidtil har oplevet. Godt nok ingen biler, og sælgere der hiver i dig, men hele tiden cykler der ringer, og nogen der siger ‘beep beep’ fordi de vil forbi med transport vogne de skubber rundt med baggage og andet gods. Vi gik over på den anden side, hvor der sku være en ok strand, men der var mange mennesker, og vandet var grumset.
HVOR ER DET PHI PHI DER SKU VÆRE SÅ FANTATISK????
Brian fik rimelig hurtig nok af det hele, og blev negativ resten af dagen:-(.
Vi gik lidt rundt og ku ikke beslutte os for noget som helst. Til aften gik vi ned og fik bestilt en snorkeltur til imorgen med speedbåd, så lad os håbe vi her får en oplevelse de kan give os et bedre syn på Phi Phi. Vi gik ind for at spise på et lille sted der så fint ud, og hvor man også ku komme på mad-skole. Vi bestilte frisk lavede juicer, Brian lemon og Susan lemongras, kokos-suppe til Susan og nudler til Brian. Til dessert sticky rice med mango, og kokos-suppe med bananer. Desværre var dette også en skuffelse, kun Brian’s juice var god, maden smagte ikke rigtig af noget, og der var heller ikke ret meget. Flere af de andre gæster måtte bestille flere gange for at blive mætte, vi valgte dog bare at gå derfra.
En lidt trist dag, så vi gik tilbage til værelset, så lidt tv, og lagde os til at sove allerede 21.30. Håber vi får en STOR oplevelse imorgen på vores snorkeltur!!!

Lørdag d. 22. oktober 2011 – Koh Phi Phi

Vi havde sat uret til kl. 8.30 for at komme op og blive klar til tur. Men vi vågnede allerede kl. 7, så det er ved at blive en vane at vågne tidlig. Vi stod op gjorde vores ting klar til snorkelturen og vejret så heldigvis fint ud. Gik ned og fik morgenmad, som her er en ok buffet. Bagefter gik vi hen hvor vi havde bestilt tur, hvor vi ville blive hentet fra kl. 10.30. Vi blev hentet og skulle så gå helt ud i den anden ende af Tonsai, hvor de fleste tur speedbåde ligger til. Det var en mindre båd hvor der var plads til 15 pers. men vi blev dog kun 10 + besætning.
2 par, samt to mænd fra Israel(der er åbenbart mange herfra der rejser til Thailand), et par fra Argentina og så os. Vi startede med at besøge Monkey Beach, hvor der holdt en del små aber til, bla. var der nogle søde små unger. De ku rigtig godt li cola og bananer som der var nogle der gav dem. Derefter sejlede vi lidt, hen til vores 1. snorkelsted, og endelig så vi lidt af det der er at opleve på Phi Phi. Klart vand, pæne koraller og en del flotte fisk også nogle vi ikke havde set før, bla. en klump-ligende fisk. Derefter til endnu et flot snorkelsted, hvor der var også var fisk vi ikke havde set før, igen klart vand og fine koraller, en fra besætningen viste os en fisk med rejste pigge, og sagde den var farlig, men flot syn. Vi fik taget lidt billeder i vandet, men desværre valgte kameraet pludselig drille. Kun sort skærm, men det kunne vist stadig godt tage billeder, så det blir spændene at se om der er noget på det, når vi får det flyttet til computeren. Nu sejlede vi til Bamboo Island hvor den stod på frokost, ikke noget specielt i forhold til hvad vi ellers har prøvet, men ok ris med grønsager og kylling. Det startede dog med at regne næsten lige da vi havde fået vores mad, og det blev ved i næsten 2 timer. Vi sku ikke have været der så længe, men sigtbarheden var pludselig meget dårligt, og det lynede og tordnede. Meget dramatisk, men jo også en oplevelse. Vi var søgt i læ under en pavilion på øen, sammen med et andet selskab kun med kinesere. De er nu underholdene, bader kun med redningsveste selvom de ikke er længere ude end til livet og i indrammet områder. Der var dog nogle ‘Superhelte’ der til stor jubel, prøvede at bade udenfor det indrammet område og uden veste, VILDT!!! Kineser turen havde også en masse frugt som de også delte med os andre, bla. prøvede vore argentisk par dragonfruit som de ikke havde set før. Vi prøvede vist ‘Nionao’ og logan. En af dem ville også, igen til jubel fra de andre, fotograferes med Brian pga. skægget, sjove mennesker. Da de var klaret lidt op tog vi videre til dagens største og vildeste oplevelse!! Hvad gør du hvis du får at vide der er hajer i vandet??? Jagter dem, selvfølgelig!! Det var ihvertfald hvad vi gjorde for at få et godt syn af dem. Og det var jo kun små søde hajer, på lidt under 1 meter, virkelig en oplevelse at snorkle på Shark Point:-). Men deværre ku vi ikke tage billeder af dem:-(. Derefter var det tid til Maya Bay, hvor filmen The Beach blev optaget. Også et rigtig smukt syn. Vi så vist lidt mere, som vi ik lige husker(her 1 time efter slut), men det kommer nok senere.
Men idag har vi helt sikkert haft en stor oplevelse her på Phi Phi. Men om det er nok til at man absolut skal bo her??? Eller hellere skal nøjes med en 1. dagstur hertil fra Krabi, Phuket eller Koh Lanta, har vi lidt svært ved at vurdere. Vi vil ihvertfald ikke bo i Tonsai igen. Hertil aften gik vi op i hotellets fitness center for at komme på nettet, der er ellers ikke net på hotellet, men der er 2 pc’er, wifi, og en lille cafe i deroppe. Selve fitness centret var faktisk også rigtig fint, med en del træningsmaskiner, boksering, dampbad, infrarød sauna og omklædningsrum. Vi fik checket færger til Krabi imorgen, men blev enige om bare at købe den på havnen imorgen. Aftensmaden blev indtaget ved en restaurant ud mod vandet, der stod en mand og viste en ind til et bord, han pegede på to forskellige steder, og da vi valgte et ku han høre vi var danske. Han var selv fra Herning, og senere flyttet til Halmstad hvor han havde boet i 30 år. Vi bestilte vores mad og fik spist, det var ok mad, men heller ikke mere. Da vi havde spist var vi nysgerige på hvad man egentlig tjente generelt og som udlænding hernede, så vi snakkede lidt med den danske gut her. Vi fik bekræftet at det ikke var for lønnes skyld han var her. En thai tjener omkring 5-6000 bath for 8-10 timer om dagen, og han fik en del mere sagde han. Det var så mad, logi og 6000 bath, så det var mest for at få en oplevelese han var der.
Tilbage på hotellet startede vi på at se lidt af filmen ‘The Beach’, som jo tildels er optaget på Maya Beach hvor vi var idag, og man kunne da godt genkende lidt af det:-). Vi blev dog hurtigt trætte og lagde os til ro.

Søndag d. 23. oktober 2011 – Ao Nang, Krabi

Endnu en morgen hvor vi vågnede tidligt og uden vækkeur. Klokken 6.30 begyndte der at blive larmet på hotellet, så derefter blev det ikke til meget søvn. Vi stod op, pakkede vores tasker og gik ned for at spise morgenmad. Da klokken var 10 tjekkede vi ud, gik ned mod havnen og købte færgebilletter til Krabi med afgang kl. 10.30, 250 bath pr. person. Halvanden time senere lagde vi til i Krabi havn, desværre 5 km uden for krabi by. Vi besluttede derfor bare, at tage en taxi til Ao Nang til 400 bath og tjekke ind på hotellet. Den lokale bus kørte også og kostede 100 bath pr. person. Da vi ankom til Phra Nang Inn blev vi modtaget på samme gode måde som på hotellet på Koh Lanta. Som en stor familie. Alle var glade, præsenterede sig og lavde sjov og ballade. Især den ene fyr, han var morsom. Han lavede tegnsprog ud af alle de oplysninger, som de andre fortalte os. Vi grinede og sagde til ham, at han burde arbejde som steward i en flyver, for det ville han da være rigtig god til :-). De kendte også folkene på Koh Lanta, også Mas, ham den “nye” som de kaldte ham ;-). Vores værelse var ikke klar endnu, så de tog imod vores rygsække, og så kunne vi gå lidt ud og kigge på byen. Vi gik en tur langs stranden, først den ene vej ad noget der lignede en gå-gade. Vi troede vi var nået enden  og ingangen til et hotel med en port, men stranden fortsatte på den anden side af porten, nu var der bare et stort område med åbne massage boder ned til stranden. Da anden vej mindede om en strandpromenade, med butikker og restauranter på den anden side af vejen. Her gik vi også ud indtil for enden af stranden, hvor vejen svingede væk fra vandet. Vi fik lidt at spise, en iskaffe til Brian, og Susan prøvede en grøn is te lavet som milkshake. Der stod bare der ikke var mælk i den.
Vi gik tilbage til hotellet, og fik vores værelse. Oppe på første sal, langt ude ad en svalegang, det virkede lidt skummelt, men det var kun hoveddøren der vendte herud til. Ellers er værelset fint nok, ik så stort som Phra Nang Lanta, på den modsatte side er der terrasse mod Pool-gården, den er udstyret med to elskovsreder som man flyder dejligt i:-), man skal dog vende sig til der ikke er nogen opdeling indtil naboerne. Vi blev hurtigt glade for vi var havnet oppe på 1. sal da vi tog en dukkkert i poolen, der er vist mere stille på toppen, og værelsene nede er temmelig mørke pga. al beplantning i pool-gården. Især udvendigt er hotellet temeligt slidt, og det er svært at se det sku være total renoveret i 2007. Kl. 17.30 -18.30 var der happy hour i baren, vi ku genkende nogle af hotellets specielle drinks fra Lanta, vi bestilte 2 af dem, en serveret i en ananas og en i kokosnød. Men sådan fungerede det ikke her…. Same same!! Man sku bestille to ens til fuldpris, og så ku man frit vælge en tredje, det syns vi var en mærkeligt happy-deal, da ingen af os ku drikke 3 drinks. De kostede også 250 bath stykket. Da de så kom var de i glas og ikke i eksotiske frugter??? Da Susan påtalte det, grinede tjeneren bare og sagde det var de ik til happy hour. Så ville vi sgu da hellere bare ha haft de to drinks, når vi alligevel sku betale fuldpris, og tilmed de dyreste vi har fået indtil nu:-(. Ik mere happy hour her til os!! Til aften gik vi over på en restaurant tæt på hotellet, der var mand der virkede ok flink som tidligere havde prøvet at få os ind, han lovede det var godt ellers sku vi ik betale. Det var et lidt blandet menu-kort, med både italiensk, indisk, vesterlands og thai mad. Vi valgte som sædvanlig thai, og måtte indrømme at det var rigtig god mad:-). Til sidst ville vi finde en 7-eleven, for at købe en kortlæser, i håb om at vi havde fået taget nogle billeder med kameraet, som nu hverken vil vise noget på skærmen eller kan læse på kortet når vi tilslutter det til computeren. 129 bath kostede sådan en fætter, det var da billigt. Og vigtigst af alt, så var der billederne der bla. fra vores snorkeltur, jubiii:-).

Mandag d. 24 oktober 2011- Ao Nang, Krabi

Vi stod op sent idag, først omkring 9.45. Vi gik ned og fik morgenmad, og den var fin her på Phra Nang Inn. Efter morgenmaden gik vi tilbage og sad lidt på terrassen. Desværre havde Susan en dårlig dag, og var nødt til at gå ind og lægge sig:-(.
Brian fik så imellemtiden tid til at følge op på dagbogen, rette lidt i den og skrive vores konklussioner på Koh Lanta og Koh Phi Phi, så den nu er helt opdateret:-). Så er det kun på facebook vi er bagud med at få lagt billeder op, men da vores net på hotellet er temmelig håbløst, kommer det evt. til at vente til vi finder en café med et ordentlig net.Ved 3 tiden syns Susan at hun var nødt til at tage sig lidt sammen og prøve at kommer op, men havde det stadig ik så godt. Vi gik en tur ud ad strandpromenaden og fik lidt frokost på en lille thaisted, som vi ville se om vi en aften sku spise. Bagefter gik vi på den modsatte side af vejen, hos vores indtil videre stam iscafe, og fik os en iskaffe. Vi gik tilbage og skiftede til badetøj, og Brian løb en tur 2 gange frem og tilbage på strande, det blev til hele 5.7 km:-). Susan gik imens en tur på stranden, og ude i den ene ende viste det sig at der holdt små aber til. De var små og der var mange, et par af dem sloges, mens de fleste bare legede, bla. med en kokosnød en af dem havde fundet. Efter vores motion badede vi til synet af solnedgangen, og vandet var rimeligt varmt, nok det varmeste vi har været i. Til aften gik vi igen ud af strandpromenaden, alle skrædderne hiver konstant fast i Brian, og skal høre hvor lang tid hans skæg har taget, og så kan de alle lave same same som de skjorter han fik lavet på Samui uden ærmer. En af dem så nu flink nok ud, så vi gik med ind for at høre hvad han ku lave dem for. De snakker jo alle om at det er ‘billigere end Bilka’, så vi bildte ham inde at skjorten var fra Bilka. Men deres pris var ikke billigere, de ville først have 3500 bath for 3 skjorter, og vi ku kun komme ned på 2000 bath. Vores sidste bud var 1200 og vi gik igen. Vi havde givet 600 bath på Samui, så mere ville vi jo ik give, og sku da også helst have rabat ved køb af 3.
Vi gik videre ud indtil byen døde lidt, og vendte så om. Vi var kommet forbi en lidt mere lokal restaurant, lidt inde bagved nogle butikker, og prøvede den. Og som hver gang vi prøver de knap så fine steder, var maden rigtig rigtig god. Vi fik rejekager, forårsruller, panag curry, stegte nudler med kylling og mangoshake til. Altsammen flot anrettet med bananblade på tallerknerne og blomster udskåret af hvid gullerød og pappaya. Ialt blev det 490 bath:-)

Tirsdag d. 25 oktober 2011 – Ao Nang, Krabi

Idag sov vi længe og vågnede først ved 9 tiden:-), her er morgenmad helt tol kl. 10.30. Efter morgenmaden gjorde vi os klar til dagens program, som vi havde tænkt os sku være en tur Railay Beach. Vi fik købt en strandmåtte, og Brian fik endelig købt et par solbriller. Så nu kunne solen godt forsvinde, og det gjorde den så kort efter, faktisk blev det regnvejr lige efter vi havde fået købt billeter og ventede på at komme afsted med longtailboat:-(. Øv, men det var kun en kort byge og det klarede hurtigt op igen under sejlturen. Undervejs kom vi forbi flere flotte klippe formationer, og Railey Beach er ud over en flot strand, også omkranset af dem. Solen var på sit højeste så vi besluttede at gå lidt rundt først, her er lidt Ø agtigt over stedet og vi gik over på den anden side, omgivet af klippe og flot beplantning. Ovre på øst stranden var der nu ikke særlig spændene, faktisk slet ikke noget der lignede strand, men der var skilte mod Phra Nang Beach, som sku være flot så der gik vi imod. Der stod også noget om en Lagoon. Turen kig langs klipper og små drypstens grotter, meget meget flot, desværre var lagoon’en et klatre projekt inde midt i en klippe, så der kom vi ikke op:-(. Men undervejs kom vi forbi et sted hvor aber holdt til, det var skægt at se dem hoppe rundt at lege, nogle af dem var også tørstige og hoppede op på klipperne og drak vande der dryppede ned fra dem. Nu var vi ved at være omme ved stranden, wauv sikken et syn, flotte klipper og huler med en masse små steder man kunne gå på opdagelse imellem dem. Det er også et populært sted for klatrer. Vi slappede lidt af og fik lidt at drikke, inden vi gik tilbage til Railey. Her trak det igen op til regn, så vi sætte os ind for at spise frokost inden vi sku bade. Da vi bagefter gik ned for at bade, kunne vi se vi nok sku have gjort tingene lidt omvendt, for vandet var nu trukket langt ud så det ik var svært at finde mere vand end til knæene. Kl. 18 gik turen tilbage med båden. Vi tog et bad og slappede lidt på terrassen, inden vi gik ned for at spise, og finde snorkeltur til imorgen. På vej tilbage nåede vi også lige at få en iskaffe inden de lukkede på en café, som vi havde set havde wifi. Desværre var dette net lige så dårligt som alle de andre vi har prøvet, så heller ingen skype opkald herfra. Imorgen skal vi som skrevet på snorkeltur på 4 Islands, som ikke alle er øer;-)

Fik lagt en lille video op af nogle aber.

Onsdag d. 26. oktober 2011 – Ao Nang, Krabi

Gaaaab, uret ringede allered kl. 7.30, fordi vi sku op og spise morgenmad inden vi sku på tur. Vi ville blive hentet mellem 8.30-8.45, og da der kom en skulle vi bare ned på strandpromenaden, da vandet var højt nok til at de kunne sejle derfra idag. Vi kom afsted ved 9 tiden, og vores første stop var Railey Beach, og idag havde de arrangere, helt specielt for os, at vi skulle gå over til Phra Nang stranden, gennem er smuk sti. Den er da også fint, men vi havde jo selv lige gået samme tur dagen før, så det var vi lidt ligeglad med. Derimod ku turlederen fortælle en historie om Phra Nang, og det offer sted der er på stranden i en grotte. Phra Nang var en meget smuk pige, som alle gerne ville giftes med, men hun havde sin egen kæreste som hun ville giftes med. Det passede imidlertidigt ikke en mand, som vist hed ‘rokman” der boede i havet som en rok og blev til mand når han kom på land (lidt svært helt at forstå guidens engelsk). Han gjorde alt for at ødelægge deres bryllup, og det endte med at kæresten og rokman skulle kæmpe om hende. De døde desværre begge i kampen, og Phra Nang besluttede sig for at leve ensom resten af sin tid. De lokale tilbad hende ved at ofre til hende, bla. også hvis de ikke ku få børn, og det de ofrede til hende var PENIS atrapper i træ. Nogle er KÆMPE store. Sjov historie og turens største oplevelse… Ellers var vi ved Chicken Island for at snorkle, men ikke noget særlig godt sted. Der var da fisk men intet specielt, og der var dårlig sigtbarhed. Næste sted var hvor vi sku spise, ok mad. Bagefter sejlede vi ca. 400 m. til to øér der her ved ebbe var forbundet at en sandstrand. Heller ikke noget godt snorkelsted. Til sidst sejlede vi til Poda Island, som nok var det bedste snorkelsted, uden dog at være rigtig godt, øv øv. Brian fik dog set en ‘klumpfisk’ igen idag, og nogle sjove fisk der stod lodret i vandet. Trist tur af en snorkeltur at være, og vi var skuffede og negative da vi kom tilbage ved 3 tiden.
Tilbage igen tog Susan sig en lur, mens Brian løb en tur på stranden. Bagefter gik vi ned på massage-stranden, og fik massage hos No.4 som vi havede lovet massage damen som fodrer os med ananas, allerede da vi kom første dag. Det var skønt,, og også snart meget længe siden vi havde fået sidst. Susan var først lidt betuttet da det var en mand der sku massere hende, men han var faktisk meget god, og Brian mente da at det bestemt måtte være bedre end hvis det havde været en Ladyboy:-).
Ellers skete der ikke så meget mere idag, vi spurgte hotellet til deres dårlige internet, og de ville kigge på det, uden det dog er blevet bedre. Vi gik ned og spiste på den Thai, Italienske og indisk restaurant, som dog var bedst føste dag, og sticky rice med mango, som Susan har snakket om i flere dage, nåede at blive udsolgt, øv øv. Til aften lykkedes det os dog at uploade lidt billeder til facebook, men stadig ingen skype opkald.

Torsdag d. 27. oktober 2011 – Ao Nang, Krabi

Op klokken 9.30 og ned og spise morgenmad. Det er nu rart, at den serveres her helt indtil klokkn 10.30 :-). Herefter gik vi på stranden nede foran hotellet. Stranden er dog ikke lige så fin og lækker her, som de andre steder vi har været, ingen solsenge og strandsælgerne er også begyndt at dukke op. Så her lå vi ikke lang tid. Vores nabo til hotellet er en bager med café, tøj, turistting og internet. Så det skulle selvfølgelig prøves. Nu har vi jo snart forsøgt os mange steder og stadig ikke nok signal eller hastihed til at ringe. MEN hurra hurra, det var der sørme her. Vi bestilte noget iskaffe og så ringede vi. Først til Minna, Mogens og Herbert, derefter til Brian og til sidst til Unni på Susans arbejde. Vi ville også have ringet til Arne og Ena, men klokken var jo ikke mere end 9 og det mente vi var alt for tidligt for dem. Også selvom de altid siger, at de står op klokken 6-7 ;-).
Vi skrev til Thai airways og spurgte om muligheden for at ombooke vores flybilletter. Dette var muligt, så vi sendte vores ønsker om ny dato og tid afsted på mail til dem. Vi skulle gerne modtage en ny rejseplan fra dem. Og så var det tid til massage. Brian fik kokosolie massage og Susan fik thai massage. Og vi begge fik ordnet vores fødder, ialt incl. frugt, te og drikkepenge, 1000 bath. Bagefter gik vi på stranden, besøgte aberne, så de lokale grave og hente muslinger op og tilbage til hotellet og gøre klar til aftensmaden. Den blev indtaget hos vores favorit spisested i den anden ende af byen. Kyllingesuppe, nudler med kylling, papayasalat og endelig, sticky rice med mango :-). På vejen hjem til hotellet og sengen, fik vi en drink.

Fredag d. 28. oktober 2011 – Ao Nang, Krabi

Op i bad, ned og spise morgenmad og hen og finde lokalbussen til “Tesco Lotus” byens shoppingcenter. I dag ville vi bruge penge!
Men dog ikke så mange at vi ville gi 1500 bath for en taxi, lokalbussen som var en lille pickup, som mange af tuk tuk / taxa’erne, kostede 60 bath pr.pers, til busstationen, og så sku vi finde den røde bus. Der var bare ikke nogen rød bus, istedet blev vi tilbudt at blive kørt med knallert taxi, det syntes Susan dog nok var lige spændene nok, og pludselig blev vi tilbudt en pickup for samme pris 50 bath pr.pers, så den tog vi. Tesco Lotus var nok ik helt så stort som vi havde forventet, og udover et par shorts i en Malboro butik fandt vi ikke rigtig noget her. Vi fik handlet lidt små snacks i et ‘Billigere end Bilka’ supermarked, og ellers var den største oplevelse nok centrets mad område, der fungere ved at man sætter penge ind på et kort, som man så betaler med ved de forskellige mad boder der er og så er der et fælles spiseområde for alle boderne. Vi satte 400 bath ind, hvilket viste sig at være alt for meget, vi købte noget at drikke for 18 bath, Brian købte stegte nudler med svin for 40 bath, og Susan købte ris med noget stegt og noget dybstegt kylling til for 55 bath, og så var der en masse krydderier og sauce man selv ku øsse på. Så  vi endte med at få 287 bath tilbage fra vores spisekort.
Lidt skuffede besluttede vi at tage en bus tilbage til Krabi By istedet, men vi så pludselig et sports outlet, endda tæt på det andet store shoppingcenter Big C, så da bus chafføren alligevel stoppede for at ordne noget, valgte vi at hoppe af igen, det kostede 20 bath pr.pers, og vi havde nok kun kørt 5-600 meter. Nå, men outlet butiken viste sig at være temelig stor og ikke kun sportstøj. Der var en stand for Brian’s Sanuk’er og en del reklame artikler for dem, men ingen Sanuk’er, damen sagde bare ‘No Hab’ :-(. Lidt efter i sko afdelingen fandt vi så i stedet Susan’s BenTwo sko, der var nu 2 modeller og flere farve kombinationer end sidst:-). Susan fik prøvet lidt forskellige og fandt to par lidt mere åbne end de gamle, i orange/grå og lyserøde/lyseblå. Jubiii, vi havde endelig fundet noget af det vi gerne ville ha med hjem hernede fra, og Brian fandt jo også et par Sanuk’er i lufthavnen:-). Ellers fandt Brian også en løbetrøje uden ærmer, og et par mere af de billige solbriller han kan smide lidt rundt med. Det andet shopping center Big C, var hurtigt overstået, vi fik købt en flaske vand og tog hjemad. Bussen vi troede stoppede for os var i stedet en tuk tuk, men vi tog den alligevel og gav 400 bath, for at kommer hjem.
Pyha, sådan en shoppetur er hård for mænd, Brian var ihvertfald træt, mest i hovedet, og orkede ikke så meget mere idag. Vi tog ned og spiste, og ville have haft lidt sticky rice/mango med tilbage, men de var ‘no hab’. Nat nat.

Lørdag d. 29. oktober 2011 – Ao Nang, Krabi

Øv øv øv, så er det vores sidste hele dag på ferien:-(. Vi stod op ca. 9.30, og gik ned og spiste morgenmad. Der havde været drille nisser idag, alle mad skiltene var byttet rundt, så der stod french toast ved sirup krukken osv. Men vi fandt da noget at spise alligevel, man er vel efterhånden erfaren. Vi nåede lige at komme op inden det begyndte at vælte ned og blæse op. Vi havde ikke de store planer alligevel idag, så det gjorde ikke så meget. Vi satte os ud på terrassen og flød i elskovsrederne. Idag ville vi bare ned at have lidt massage og så ringe hjem over skype senere på dagen. Ved 13 tiden gik Susan ned for at hente sticky rice with mango. Normalt sku de have dem på den Italiensk/indiske thai restaurant, men sidst vi spiste der og igår aftes var de ‘no hab’. Men de havde lovet at have dem til os idag. De var deværre ikke særlig gode, da risene ikke var søde, men salte:-(. Ris udtales for øvrigt ‘kao’ på thai, præcis som ‘cow’ på engelsk, det er også et navn på thai, og en af pigerne i receptionen. Altså sidder der en Ko bag disken dernede:-).
Nu var det så blevet tid til massage, og hele holdet der nede kommer og hilser på os, og kommer med frugt. Og de kommer med mere for hver gang, idag også thai donuts og Susan får også ingefær the. Brian er sikker på hvis vi kom et par dage mere ville vi sikkert blive inviteret til middag:-). Bagefter gik hjem efter pc’en og ned på is-cafe’en for at ringe hjem. Den var låst og pigen var væk, men deres net virkede, så Susan startede med at ringe hjem udenfor. Nu kom pigen så tilbage, hun havde vist været nede og købe en mobil, og hun havde da også kun 2 forleden. Vi fik bestilt en banan-shake og karamel caffe frappe. Fik ordnet vores opkald til det kolde nord. Cafe’em havde også lidt blandet brugskunst, og Susan fik købt et par Fishermans pants.
Til aften gik vi ud på vores stam spisested her i Krabi, for at spise afskedsmiddag. Vi fik Pinacolada, og derefter rejekager, som vi er blevet glade for, hvis de altså er lavet ordentlig. Forleden havde vi set nogen få noget flamberet mad der hed Hot Plate, det bestilte vi, en med bøf og en med kylling. Det var ikke specielt thaimad, med noget tykt sursød sauce med grønsager og kød, og det smagte rigtig godt. Til slut 3x sticky rice with mango, 1 til at spise her, og to til take away, og her er de gode, Uhmm. Og imorgen skal vi så rejse hjemad, tænke på hvad vi spiser, og igang med at træne igen. Øv øv øv…..

Søndag d. 30. oktober 2011 – Ao Nang, Krabi

Rejsedag… Vi stod op allerede kl. 9. Gik ned og fik morgenmad, mens vi sad og spiste, kom Winnie, vores ene massage dame og ønskede os god tur hjem, og håbede vi kom til Thailand igen. Vi fik også begge en halskæde i afskedsgave af hende, kob kun kap. Tilbage på værelset begyndt vi så småt og pakke vores rygsække. Fik lagt lidt rejsetøj til side til senere, og fik tage os et bad og pakket det sidste ned. Da vi var ved at være færdige, begyndte det at blæse op og regne kraftigt. Vi havde stadig lidt tid til vi sku checke ud, så vi satte os ud på terassen og håbede det ville stoppe med at regne inden. Kl. 12 gik vi ned for at checke ud og afregne. Fik sat vores baggage til opbevaring, og gik en tur ud i byen. Gik ned på en isbar, fik en is/sherbert og fik checket de sidste nyheder på nettet. Det trak igen op til regn, så vi gik ind til nabo massagen og fik en omgang olie massage, så vi var klar til rejsen.
Så gik turen mod Krabi lufthavn, det tog ca. 45 min, check in gik rimelig hurtigt, og så ku vi bare sætte os til at vente i et meget gråt og trist afgangs område, mens mørket faldt på. Vi kom ca. 20 min. for sent afsted, men tilgengæld tog turen så kun 1 time, så vi kom til Bangkok som planlagt. I Bangkok lufthavn var alt normalt, og ingen spor af de voldsomme oversvømmelser der har været i Bangkok området den sidste måneds tid. Nu stod den så på ca. 4 timers ventetid, som faktisk gik rimeligt hurtigt. Vi fik lidt at spise, feriens dyreste og dårligste måltid:-(, og kiggede lidt på butikker. Vi var også lige forbi massagen og kigge på priser, her var det kun for 45 min. og det hele massage kostede 500 bath, men vi nåede det dog ikke. Pludselig stod der boarding på skærmene, til TG950 ved gate B5, så vi gik derud af, og direkte ombord på flyet som nogen af de sidste. Vi var begge ved at være trætte her ved 1 tiden da flyet lettede, og kæmpede lidt med at holde os vågne til vi havde fået vores mad. Bagefter fik vi begge sovet i en 5-6 timer, dog med lidt afbrydelser ind imellem, men det var fint og fik turen til at gå lidt hurtigere. Kort tid efter begyndte de at komme med vores morgenmad, og Brian skrev dagbog derefter.


Konklusion af Koh Lipe:

Maldives of Thailand – Koh Lipe… Det har vi set skrevet flere steder. Om det er rigtig ved vi desværre først hvis vi en dag kommer til Maldiverne. Men Koh  Lipe er bestemt et skønt sted at holde afslapnings ferie. Smukke strande uden mange mennesker, flot hvidt pudder sand og klart vand. Her er også fine muligheder for at snorkle og se fisk, vi så dog ikke farrvestrålende koraller der hvor vi prøvede. På strandene skyllede til gengæld mange koral-stykker, flotte muslinge skaller, konkylier, men desværre også en del glas skår op. Pattaya Beach er efter vores mening den flotteste strand, især til badning, med sit pudder sand, og fine sandbund i vandet. Man kan snorkle bland stenene i den nordlige ende. Sunrise Beach er mere grovkornet i sandet, og i den sydlige ende hvor vi boede, var der ikke specielt godt at bade, pga. mange sten og koraller. Længere oppe var der bedre, men der lå mange både også til. Men ellers er det også en flot strand som er på hele den østlige side af øen. Fra den ene til den anden strand er der ca. 500 m. tværs over øen, gennem Walking Street. Walking Street er øens handelsgade, hvor der ligger lidt butikker, restuaranter, og 1-2 barer. Som hele øen er her en afslappet stemning, ingen der prøver at sælge dig noget eller hiver i dig. Derimod vil de hilse på dig allerede på anden dagen, som om de allerede kender dig. Konklusionen må være at hvis du bare vil slappe af og dase og bare nyde den smukke natur er Koh Lipe et must. Hvis du vil have fest, masse turist attraktioner, handle anden end dagligvare og mad, så skal I nok satse mere på Phuket og de øvrige kendte turiststeder i Thailand.
Vi skal ihvertfald hertil igen!!!

Karakter 0-6: ******

Steder der kan anbefales på Koh Lipe:

Sita Beach Resort, på Pattya Beach, som vi boede på de første dage, var et rigtig godt sted med fine værelser, god beliggenhed på stranden og dejlig roligt. Poolen virkede desværre ikke mens vi var her da de var ved at rense den, pga. der var kommet alger og skyllet skidt i den ved et skybrud før vi kom. Baren/restauranten var ikke i omdrejninger pga. lav sæsonen. Men bortset fra det ville vi  meget gerne bo her igen, da vi alligevel hellere vi spise forskellige andre steder på øen. Priserne var rimelige.

Idyllic Concept Beach Resort, på Sunsat Beach, som vi boede på de sidste to nætter, var et såkaldt design hotel, og det var også rigtig fint bygget op, med modernet arkitektur. Bungalowen vi boede i var da også fin, men lidt lille. Det lå også fint helt ned til stranden, men der er en del sten i vandet her. Her var det også tydligt lavsæson, men nok en tand bedre at spise. Personalet flinke og især On god til engelsk og meget hjælpsom. Lidt dyrer, men kan godt anbefales.

Castawai, på Sunsat Beach, er bambus-hytter mellem kokos palmer på stranden. Der er ikke aircon, men ellers er de meget morderne, med rigtig fint bad og toilet. Pænt og rent. Vi har ikke boet her, men vil meget gerne prøve det næste gang. Alt efter hvilken række fra stranden man bor er priserne fra billigt til rimeligt. Lidt dyre at spise her end ellers på øen.

Café Lipe, vores foretrukne sted at spise frokost og drikke frugtshake. Ligger mellem træer på Pattaya Beach. Super hyggeligt flyder sted, hvor du ligger på hynder på repo’er med små borde. God mad, flinke værter. Drives af en mand fra schweiz og hans thai kone. Der er friskbagt brød og kage hver dag. Eneste ulempe kan være myg. Billigt.

Der ligger et spisested til venstre for walking street på Pattaya Beach, der skriver de har Halal-food, her er også godt og billigt at spise.

Bamboo Tattoe Bar, ca. midt på walking street, fin bar med flink tjener ‘Mom’, ik særlig professionel, men ihærdig og kigger hver gang i opskrifterne, gode drinks og hyggelig lokal stamgæst.

Massage Indeks:

Thai massage 300 bath i byen, 400 bath på hotellet.
Olie massage 500  bath i byen, 550 bath på hotellet.

Mad Indeks:

Curry retter ca. 150 bath.
Ris/Nuddel retter ca. 100 bath.
Frugt shake ca. 60-70 bath.

Konklusion af Koh Lanta:

Koh Lanta er flere steder beskrevet som et sted hvor mange backpacker kom, og først nu er ved at blive mere opsøgt af traditioneller turister. Her var da heller ikke overrendt, med en afslappet stemning og også en del med rygsække her hvor vi var, men alligevel lidt mere turistet end Koh Lipe. Vi fik desværre ikke rigtig oplevet andre steder af øen, anden end vores køretur til og fra Ba Kan Tiang Bay. Umiddelbart virker hovedbyen Saladan dog til at være rimelig turistet, med en del skræddere og souviner butikker til turisterne. Det skulle da også være her der er mest liv. Stranden her hvor vi boede var ca. 1 km. lang, bred, rimelig ren, med lysebrunt sand, så det ku godt blive temelig varmt. Vandet var ok klart, hvis der ikke blev hvirvlet for meget sand med op fra de bølger der var en del af. Som snorkel sted var det ikke godt. Men der var gode muligheder for at komme ud at dykke, og snorkle nogle gode steder i nærheden. Og vi hørte at det fra andre at de havde været godt, men var ikke selv ude at prøve. Konklusionen er at Koh Lanta virker til at være afslappet sydpå, og nok mere turistet i Saladan. Vi kunne måske nok finde på at komme tilbage og se lidt mere af øen en anden gang.

Karakter 0-6: ****

Steder der kan anbefales i Ba Kan Tiang Bay:

‘Phra Nang Lanta’ hvor vi boede, var et fint lille hotel med 15 værelser. Værelserne var store, pæne, med en god balkon/have med udsigt over bugten, badeværelset dog en smule slidt. Personalet var super flinke og venskabelige så man følte sig rigtig godt hjemme her. Priserne rimelige.

Andre steder vi lagde mærke til, men ikke har boet er det højt beliggende ‘Houben’, som dog ligger et stykke fra strand, men ser rigtig fint ud. Priserne her var vist også rimelige. Ned til stranden ligger der også ‘Pimalai’ der ser rigtig fint ud, uden vi dog kender priserne.

‘Drunken Sailor’ er en lille afslappet café med hængestole og sækkestole på en lille repo oppe i byen. Vi spiste lettere thai mad og is/kaffe her til frokost. Deres sandwich så også rigtige lækre ud, og de havde også lidt fusionsmad på kortet. Rigtig hyggelig og afslappet sted.

‘Same Same, But Different’ er nok det mest komplette sted vi har været. Bygninger og møbler lavet i bambus, en masse flot udsmykning i træ, kokos og knogler. Altsammen super flot lavet og gennemtænkt, tilbagetrukket på stranden mellem træer og naturligvis med det blødeste sand på gulvet. Og maden er nok det bedste vi har fået!! Super sted, som skal opleves.

Massage Indeks:

Thai massage 400 bath i byen, pt. lukket  på hotellet.
Olie massage 500  bath i byen, pt. lukket på hotellet.

Mad Indeks:

Curry retter ca. 150 bath.
Ris/Nuddel retter ca. 100 bath.
Frugt shake ca. 60-70 bath

Konklusion af Koh Phi Phi:

Phi Phi er beskrevet som noget af det mest fatastiske i thailand. Vi må dog erkende at vi blev meget skuffet her, ihvertfald i Tonsai hvor der er rimelig stressende at være, og alt for mange turister. Vores snorkeltur viste dog også at der er nogle rigtige smukke steder og oplevelser rundt om Phi Phi. Man skal dog efter vores mening bo væk fra Tonsai, også selvom det så betyder at man skal sejle dertil hvis man vil lidt til byen. Her er mange muligheder for gode dykke og snorkelture med både små, store speedbåde, longtailbåde, og andre tur både. Vi var på en mindre speedbådstur med plads til 15 pers. og den var rigtig god. Vi er meget i tvivl om vi vil tilbage til Phi Phi, eller om man hellere bare skal tage ture herud fra Phuket, Krabi eller Koh Lanta.

Karakter 0-6: ***

Steder der kan anbefales på Koh Phi Phi:

Phi Phi Island Village Beach and Spa, var her vi boede den første nat i vild luksus. Det var da også en oplevelse i sær klasse at bo i en 2 etagers villa i med egen pool, have og alt det øvrige luksus. Men jo også til en del over vores budget. De øvrige bungalows, også med egne haver og terrasser, så nu også ganske flotte ud. Stadig lidt dyre, men måske den pris man skal gi på Phi Phi, og stigende priser efter hvilken række fra stranden man ønsker at bo. Flot beliggenhed, flotte omgivelser, og generelt dejligt sted at være. Priser fra 950 kr. og til omkring 3400 kr. i lavsæson.

Vi var på en speedsbådstur med Arisa tours, og det var en rigtig dejlig tur, med gode oplevelser. Turen varede fra kl. 10.30 til solnedgang, den var så ik nået specielt denne dag. Vi så bla. aber, Maya Beach, fik snorklet flere steder, og højdepunktet var at få set ca. 1m. store hajer. Pris 1300 bath pr. pers. inkl. mad drikke og udstyr.

Massage Indeks:

Thai massage 250-300 bath i byen, ukendt på hotellet.
Olie massage 300-350 bath i byen, ukendt på hotellet.

Mad Indeks:

Curry retter ca. 150 bath.
Ris/Nuddel retter ca. 100-140 bath.
Frugt shake ca. 40-80 bath

Konklusion af Ao Nang, Krabi:

Ja, hvordan skal vi dog starte…. Krabi var ikke helt som vi havde forestillet os. Omgivelserne og kulisserne var flotte, med mange klipper og øer, men strandene var ikke noget at skrive hjem om. Stranden på Ao Nang var ikke speciel god. Der var mange Longtail både som gjorde den en del trafikeret. Man lagde sig simpelthen ikke derned og hyggede sig og badede, selvom den lå lige på den anden side af vejen ved hotellet. Vi var faktisk kun dernede en dag og gik meget hurtigt. Raily Beach som nabostranden hedder er noget anderledes. På den ene side med store klipper, hvor mange klatre og ved højvande kan man svømme rundt imellem klipperne, nærmest som grotter. Den anden side af stranden hvor longtailbåden lægger til (koster 100 bath pr. person pr. vej) er fin og flot. Bred og med dejligt blødt sand. Men her er der selvfølgelig trafik. Men alligevel meget bedre end Ao Nang. Selve “byen” Ao Nang er MEGET turistet. Mange skræddere og restauranter som hele tiden hiver fat i en og som ikke forstår, hvis man siger nej tak. Det er meget irreterende og bestemt ikke noget for os. Faktisk syntes vi at selve Krabi Town var mere noget for os eller Railey Beach. Men umiddelbart tror vi ikke, at vi kommer tilbage til Krabi. Ihvertfald ikke Ao Nang.

Karakter 0-6: **

Steder der kan anbefales i Ao Nang, Krabi:

Vi boede i den pæne og fine ende af Ao Nang, udtil en gågade og stranden. Og på gågaden var der kun hoteller og en enkelt bager/café. Så ingen larm og ballade, andet end hotellernes optrædende, som faktisk kun var om lørdagen mens vi var der. Der lå flere umiddelbart fine hoteller på denne gade. Vi boede selv på Ao Nangs ældste hotel, som dog var restaureret i 2007 men som alligevel allerede var en del slidt. Det hedder Phra Nang Inn og vi betalte 1500 bath (270 kr) pr. nat. Dette var rimeligt. Værelset var fint, med en fælles altangang hvor man kan sidde i skygge og slappe af i to store elskovsreder. Meget fint og godt. Morgenmaden var buffet og nok noget af det bedste vi fik på denne tur.

Af steder som kan anbefales kan bl.a. nævnes vores nabo café/bager, Ideary. De havde dog ikke meget brød, men rimelig iskaffe og byens bedste internet som var gratis.
Vi spiste en del gange på en Italiensk/Indisk Thai restaurant, hos Hansome Charly. En inder som meget gerne ville være amerkansk :-). Skjorte, vest, Michael Jackson handsker og hat, guldkæder og en megte anstrengt amerkansk accent og udtale, som kunne tales uden han åbnede munden. Meget sjovt 😉 – Men de lavede rigtig god mad og til rimelige priser, dog fik vi kun prøvet deres thai køkken.

Massage Indeks:

Thai massage 200 bath i byen, ukendt på hotellet.
Olie massage 300 bath i byen, ukendt på hotellet.

Mad Indeks:

Curry retter ca. 150-200 bath.
Ris/Nuddel retter ca. 150 bath.
Frugt shake ca. ?? bath.
Iskaffe/Istea ca. 70-95 bath.


Rejse udgifter
Rejse udgift Bath Kroner Omregnet til kr.
Flybilletter 9762 9762
Transfer til Krabi By 350 63
Cozy Hotel Krabi Town, 1 nat. 163 163
Transfer til Pak Bara 3300 594
Færge til Koh Lipe og retur 1600 288
Sita Beach Resort & Spa, 5 nætter. 2295 2295
Idyllic Concept Resort, 2 nætter. 1104 1104
Transfer til Koh Lanta inkl. færger. 1200 216
Phra Nang Lanta, 4 nætter. 1931 1931
Transfer til Koh Phi Phi 900 162
Phi Phi Island Villag Beach Resort & Spa, 1 nat. 3428 3428
Banyan Hotel, 2 nætter. 4180 752
Færgebillet fra Koh Phi Phi til Krabi 500 90
Transfer fra Krabi færgehavn til Ao Nang 400 72
Phra Nang Inn, 6 nætter 9000 1620
Ekstra nat pga. aflysning af Bangkok pga. oversvømmelser 1500 270
Transfer til Krabi Lufthavn 600 108
Ialt, med bath omregnet til 18 kr./100 bath. 22918