Susan & Brian’s Øhop i Thailand 2012

Mandag d.25 Juni.

Idag har vi efter længere tids søgen på flybilleter, endelig fundet og købt til billeter til Bangkok. Vi skal denne gang flyve med SAS, og fik billeter til 4596 kr. pr. pers. Vi ville have været afstede d. 2. Oktober, men der var kun en billet til den pris, og hvis man bestilte to kostede de istedet 1800 kr. mere pr. pers, så istedet blev det til afrejse d. 3. oktober. De andre gange har vi fløjet med Thai, som flyver om eftermiddagen hvor man har lidt svært ved at sove. SAS flyver først omkring kl. 23, som forhåbentlig gør man er naturlig træt, og får sovet lidt på vejen, og er frisk når vi lander omkring kl. 15 thai-tid. Planen er at vi skal til Koh Lipe igen, samt forhåbetlig at have er par dage i Bangkok på vej hjem, og så må vi se hvor vi så ellers kommer hen. Når vi i August skal i sommerhuset i Sverige, vil vi se hvad vi kan finde af spændene øer, og muligheder for at komme derud.

Uge 32.

I denne uge er vi i sommerhuset i Sverige, og skal ud over at slappe maks af, planlægge lidt af vores tur. Vi har fundet og printet et kort, som vi kan se hvad der ligger af øer, og skrive info på og hvordan man kommer dertil. Koh Lipe var vi vilde med sidste år, og bliver også starten på vores tur i år. Koh Jum & Koh Mook snakkede vi lidt om sidste år, da de også var mulige at komme til i lavsæsonen, hvor de normale færgeruter ikke sejler. Efter nogen søgen har vi fundet en del info, og løst planlagt at efter Koh Lipe, tager vi lidt opad til området ved koh Mook. Der ligger også Koh Kradan og Koh Ngai, som sku være nogle skønne små øer, bla. med gode snorkel muligheder og koraler 🙂 Til sidst tager vi nok til Koh Lanta et par dage før vi skal til Bangkok, så vi er nær fast landet, hvis der sku kommer dårligt vejr, som kan gøre de svært at nå derind, inden videre rejse. Susan har kigget efter og fundet hoteller, så vi er klar til at booke, når vi finder ud af vi vil videre til næste sted. Vi har snakket om at prøve at tage toget op til Bangkok, men har lidt svært ved at gennemskue jernbanens hjemmeside, da det ikke er alt der står på engelsk, så pt. ender det nok med at vi tager fly tilbage fra Krabi til Bangkok. På vej ned vil vi flyve til Hat Yai denne gang, så vi får en lidt kortere tur end der var fra Krabi til Pak Bara, hvor vi skal sejle til Koh Lipe fra. Det er så planen indtil videre, så skal bare have booket fly og hotel til Hat Yai, samt arrangeret transport og hotel på Koh Lipe inden vi rejser 🙂

Søndag d. 9 September.

Idag har vi fået booket billeter fra Bangkok til Hat Yai. Vi skal flyve med Thai Airways, som er de eneste der flyver dertil fra Suvarnabhumi International. De øvrige selskaber flyver fra den gamle indenrigs lufthavn. Det giver os også mulighed for at tjekke vores bagage ind direkte i CPH, og ikke skal bekymre os om den i Bangkok 🙂 Vi har også fået booket hotel på Centara i Hat Yai, samme kæde som vi boede på i Phuket for 3 år siden, som var super lækkert. På Koh Lipe har vi idag booket 3 nætter på Castaway i en Bungalow direkte på stranden, vi var inde og se dem sidste år, de så super hyggelige ud og i en rigtig flyder stil. Så nu er vi vel egentlig helt klar, og tæller bare dage!!!

Søndag d. 30. September.

Vi har den sidste uges tid mailet med Centara og Castaway om transport fra Hat Yai til Pak Bara. Centara skulle have 3000 bath for turen. Castaway tilbød en privat taxa til 1800 bath, eller med delt minivan for 250 pr.pers. og 650 bath pr.pers. for færge billeter.

Så nu har vi fået  booket det gennem Castaway med minivan og færge, for ialt 1800 baht.

Vi bliver hentet i Hat Yai mellem kl. 8.30 og 9.00, køreturen tager ca. 2 timer til Pak Bara. Færgen sejler kl.11.30 og tager ca. 1.5 time.

3 dage til afgang, og vi er så klar til ferie!!!

Onsdag d. 3. Oktober.

Så det idag 🙂 Susan har haft fri idag, mens jeg var på arbejde til kl. halv 1. Da jeg kom hjem havde Susan rimelig styr på det hele, og vi ku slappe lidt af inden vi blev hentet. Kl. Ca. 17 blev vi hentet af Minna og Mogens, og kørte til Valby og fik lidt at spise på en café. Derefter gik turen til lufthavnen, hvor vi tjekkede ind ca. kl. 20. Vi havde aftalt at mødes med Peter Ahmed i lagkage huset, men det lukkede ikke kl. 21, som ellers stod på Cph’s hjemmeside, og var allerede lukket. Viste Peter mon det, siden han heller ikke dukkede op?? Nå, men vi fik istedet en ok latte på Starbucks istedet, og venter nu på boarding. På vej mod gaten ringede Peter, så vi nåede at hilse på ham inden vi skulle boarde. Alt gik fint, og vi kom afsted til tiden.

Torsdag d. 4. Oktober.

Flyveturen til Bangkok gik rigtig fint og roligt. Ca. en time efter start fik vi lidt mad, og der efter prøvede vi at sove. Vi fik ikke en lang dyb søvn, ok til at vi ikke er alt for trætte da vi ankommer til Bangkok. Efter landing skulle vi finde Thai Airways skranke og få boarding pas til næste fly, og det gik også nemt. Vores bagage tjekkede vi ind i cph, så den automatisk kommer videre til Hat Yai. Nu manglede vi bare at komme igennem imigrationen, og så var der god tid til lige at opdatere dagbogen her 🙂

Flyet til Hat Yai afgik til tiden og det tog ca. 1.10 min. Hat Yai lufthavn er lidt større og lidt mere spændene end Krabi. I tolden syns de der var noget mistænkeligt i Susan’s rygsæk, vi ku ikke forstå hvad det skulle være, men det viste sig bare at være hovedpine pillerne. Vi fandt hurtigt en taxa som kørte os til Centara Hotel. Chafføren sagde det var et fint 5 stjernet hotel, og det var da også en fin reception man kom op til på 6 sal. Vi chekede ind og en picolo  fulgte os og en vogn med bagagen op til 10. sal. Her blev vi dog lidt skuffede for det var rimeligt slidt hvis det sku være et 5 stjernet hotel. Vi spiste på hotellet, fordi vi syns vi var for trætte til at finde noget ude i byen, og det var heller ikke den helt store oplevelse. Bl.a. var nogle tiger rejer vi havde bestilt ikke blevet renset for tarm, så Susan påtalte det og sagde at dem ville vi ikke betale for, og det kom vi heller ikke til. Bagefter gik vi alligevel en tur frem og tilbage på gaden uden foran hotellet, og blev hurtig enige om vi nok havde fået bedre mad ude på et af gadekøkkenerne. Vi købte en portion mango sticky rice med op, og lagde os snart til at sove.

Fredag d. 5. Oktober – Koh LIpe.

Vi stod op kl. 6.45, gjorde os klar og fik pakket inden vi gik ned til morgenmad. Her blev vi så heldigvis positiv overrasket, da det viste sig at være rimelig flot med et stort udvalg. Vi tog lidt youghurt med frugt, æg, ris, nudler og brød. Bagefter blev der også plads til et udvalg af kager, rotti(en form for pandekage) og lidt frisk frugt.

Kl. 8.30 gik vi ned og chekede ud, og da vi kom ned på gaden stod der en minibus og ventede som aftalt med Castaway. Super god service derfra 🙂 Vi blev ialt 6 pers. som skulle til Pak Bara, så der var god plads i bilen. Turen tog ca. 2 timer, og vi havde derefter 45. min. til afgang mod Koh Lipe. Vejret var overskyet men ok, heller ikke den store vind, men mens vi ventede begyndte det at dryppe lidt. Da vi sejlede startede det roligt, men da vi kom lidt fra land begyndte båden at hugge en del i vandet, og det træk op til regn. Vi sad ude foran, så da det begyndte at regne rimelig kraftigt blev vi hurtgt gennemblødte. Det varede dog kun ca. 5 minutter, og så klarede det lidt op. Vi snakkede lidt med en Italiener som har en resort på Lipe, han sagde at vi havde været heldige og turen ku ha været meget være. Hans resort ligger lige ved siden af hvor Minna & Mogens boede i januar. Han var personlig ven med Thomas Brolin ( tidligere svensk fodbold spiller) og kom fra Parma hvor Brolin spillede engang. Han havde også rejst en del, også været både i Danmark, Finland og Sverige, men ikke besøgt Brolin i Stockholm hvor han har en restaurant idag som hedder 11 på italiensk, hans ryg nummer i Parma.

Vel ankommet til Koh Lipe, gik vi af stranden hen til Castaway. Vi chekede ind og fik som vanligt et glas et eller andet. Derefter blev vi fulgt over til vores hytte som er nabo til dykkercenteret på Castaway. Hytten ligger helt ned til stranden og vi har ca. 8-15 m. til vandet, alt efter tidevandet. Det er en simpel hytte med en terrasse med 2 stk hænge stol/køje samt  bad og toilet i stuen. Ovenpå er der et en seng med udsigt over havet, og en ramme med myggenet der hænge ned fra loftet, en aflåst kiste til værdier, og en lille terrasse. Vi pakkede lidt ud, inden vi tog os en dukkert og fik lidt at spise, en Som Tam og en Masaman,  på hotel cafeen. Bagefter fik vi en kaffe, og så var happy hour startet, så vi fik også en Banana Daqauri og en Pinacolada, så var ferien rigtig startet 🙂 Vi slappede lidt med at tjekke mail og facebook, Susan nåede at hvile sig lidt, inden vi gjorde os klar til aftensmad. Den blev indtaget hos naboen, hvor vi også havde været sidste år. Vi fik en forårsruller, Tom Ka Gai, en Nudelret med green curry og 2 chang. Til dessert fik vi Mango sticky rice og 2 mangoshake ialt 595 bath. Derefter var det sengetid på 1. dag på Lipe.

 Udsigt fra værelset

Lørdag d. 6. Oktober – Koh LIpe.

Susan sov dårligt om natten. “Larmen” fra havet og fra ventilatoren gjorde, at hun sov meget uroligt. Og da dykkercentret/huset ved siden af, begyndte at gøre klar til dagens ture kl. 6.30, var det næsten ikke til at bære. Ørepropperne måtte findes frem og vi småsov nolge timer. Da vi vågnede rigtigt, tog vi badetøjet på, som hænger lige ved siden af sengen og så ud og morgenbade, Bagefter gik vi til warkingstreet og ud for at se, hvordan øen ser ud, et år efter vi sidst var her. Og hold da op, hvor er der alligevel sket meget. Øen er ved at gøre sig klar til turister. Mange flere ting er åbnet i år. Desværre er vores lille bar lukket. Vi håber han når at komme og åbne inden vi tager herfra igen.

Vi købte to kanelsnegle og en æbledonut hos den lille bager og noget iskaffe og vand hos købmanden. Og så var vi klar til morgenmad på stranden. Utroligt, at sådan en lille bager med max 20 ting i vinduet kan være så god! Den kunne og kan godt udvikle sig til en stor succes, hvis der kommer flere turister. Virkelig lækkert  🙂

Vi gik tur ned til Sita og blev overmandet af to søde massage damer, som rigtig gerne ville give os thaimassage i strandhuset, som vi også fik massage i sidste år. Det kostede 400 bath pr. person. Av av av, hvor var vi stive og hvor gjorde det ondt. Og det var på os begge to. Det er vist alt for længe siden, vi sidst har fået det. Så nu må vi hellere holde det lidt vedlige. Og så var det tid til det helt store gensyn med Café Lipe, noget vi har set frem til. Vi kunne næsten ikke kende stedet udefra. Alle træer var fældet og der var meget åbent. Det så forkert og ikke specielt hyggeligt ud udefra, men det vandt selvfølgelig da vi kom ind. Nybyggede møbler og skøn udsigt. Koh Lipe var blevet ramt af storm og uvejr i juni måned og derfor havde vandet stået så højt, at havet havde taget de fleste ting og de træer og palmer som blev tilbage, var simpelthen gået ud pga. for meget saltvand. Meget trist. Men positivt, at der ikke var nogle myg 😉 Vi snakkede med ejeren og hans kone og om vi havde været der sidste år. Og de virkede meget glade for gensynet, selvom vores helt sikkert var større. Vi bestilte 2 mangoshake, øens absolut bedste, stegte ris med masaman og pad thai. Manden kom med hj. lavet banan/chokolade kage til os og vi bestilte 2 forskellige iskaffer. I alt 470 bath og rigtig rigtig dejligt. Vi kommer igen i morgen. Så gik vi tilbage til Cast Away og slappede af, badede og samlede kræfter til happy hour. Brian fik en mojito og Susan en tequila sunrise, 130 bath i alt. Og så slappede vi af igen igen inden aftensmaden hos naboen. Vi bestilte en fisk som de ville grille. Vi fik dem til at lave det som fillet, men der var allligevel en del ben tilbage. Men det smagte rigtig rigtig godt, frisk og faktisk lidt som kylling. Ihvertfald ikke af fisk! Vi fik salat og stegte ris med grønsager som tilbehør og bestilte udover det også en rød karry med kylling. Vi drak en del, en singha, en cola light, 2 red spy og 1 classic spy og til dessert en omgang sticky rice med mango. Og så var vi vist også fyldte og runde, ialt 850 bath. Vi rullede de 50 meter hjem til hytten og lagde os i hængekøjerne og slappede af en times tid inden vi syntes det var tid til at smutte i seng. Og det var så den dag på Koh Lipe.

Gensyn med Cafe LipeCafe Lipe Shakes

Søndag d. 7. Oktober – Koh LIpe.

Susan sov længe og Brian gik efter morgenmad. Han kom tilbage med en crossaint, en bananmuffin, en mango, noget lækker juice og kaffe. Vi spiste morgenmad på terrassen og er snart klar til at komme ud og være lidt aktive. Vi har bestluttet os for, at blive her nogle dage og vil i dag gå over på den anden side og hører, hvad Blue Sky resort og Sita tager for en overnatning. Måske er det billigere end hos Agoda, så vi vil lige hører. De lover vist storm i dag. Det skulle blive rigtig slemt i Vietnam og lidt slemt her i Thailand. Men den lokale restaurant vi har spist på, mener vi måske går lidt fri. Men man kan sagtens mærke, at der er lidt mere vind i dag, men vandet er stadig helt blankt. Så ingen alarm endnu 🙂 Istedet for at gå af walking street, gik vi tværs over øen og sku gerne ramme stranden nær Sita. Det gik også fint, og vi kom forbi den lokale Moske, Tempel og genbrugsplad. Vi så også et trist syn af en død hund der var blevet smidt i noget buskas 🙁 næsten over ved Sita’s vaskeri. Vi gik ned gennem Sita da det pludselig begyndte at regne kraftigt. Vi stilte os i læ under et udhæng, og straks kom der en fra personalet med 2 paraplyer, selvom vi slet ikke bor der. Vi gik videre ned til receptionen, og afleverede paraplyerne da regnen var stoppet. Vi spurgte på en bungalow, og de kostede 6100 bath, så det er stadig meget billigere at bestille gennem Agoda. Vi gik videre hen til Cafe Lipe og fik et par shake og en frugtsalat. Da vi var færdige begyndte det at blæse og trak op til regn, så vi bestilte 2 latte, mens vi ventede på det regnede af. Tilbage igen på Castaway, spurgte vi om det var muligt at flytte hytte, så vi ik blir vækket af dykkercentret om morgenen. “Sure ok, mr.” svarre den flinke mand Mike, vi spurgte også om vi ku bliver 3 dage mere “No problem”. Så imorgen flytter vi til BF3 og bliver 3 dage mere på Castaway, inden vi forlader Lipe. Til aften gik vi op i byen og fik en gang olie massage. Ok, men heller ikke mere. bagefter spiste vi igen hos Zanom, inden ved siden af. Susan fik fisk, denne gang en steak af king makrel, Brian fik Masaman med ris. Iflg. overdommer Susan turens bedste Masaman. Og fisken var også super lækker. Absolut fisk og vellavet fisk de griller her, mums. Det var vist alt for idag, godnat.

Mandag d. 8. Oktober – Koh Lipe

Store flyttedag. Vi vågnede som altid meget tidligt og da vi besluttede os for at stå op, begyndte vi at pakke. Vi flyttede til FB3 fra FB1. FB3 er en meget større hytte end den vi kom fra. Der er plads til 3 personer. Efter den store flytning, var vi godt svedige og tog en dukkert. Det var skønt og nu var vi klar til morgenmad hos café Lipe. Vi bestilte spejlæg med bacon, salat, brød og ost. Og en omgang hj. lavet mysli med masser af frugt og yogurt og to shakes, en mango og en lemon. I alt 380 bath. Da vi havde sundet os lidt, gik vi ned til Sita og fik en god gang massage. Susan fik af den samme dame som var der sidste år og Brian af en ny. Og han mener og synes, at det er den bedste omgang thaimassage han overhovedet nogensinde har fået og det er da lidt af en påstand 🙂 Vi gik tilbage til os selv, badede og slappede af. Vi var ved at være lidt sultne,så turen gik igen igen igen ind til naboen. Brian havde fundet turens bedste masaman dagen før og derfor måtte Susan have sådan en til frokost. Desværre var den ikke helt så god som dagen før, men smagte fint og kunne sagtens spises. Brian fik gule nudler med kylling. Vi drak kokos/ananas shake og cola, ialt 290 Bath.  Og lidt i 18, synes vi det var tid til opdatering af FB og dagbog. (Vi har faktisk skrevet søndag og mandag om 3 gange. Det møg net driller). Susan bestilte to drinks, Long Island Ice the. Der kom flere tjenere hen og spurgte, om det var rigtigt at jeg havde bestilt 2 drinks og det måtte jeg jo så sige ja til og håbede Brian snart dukkede op. Hvad har de dog ikke tænkt om mig 😀 Vi besluttede os for at blive på hotellet og spise og vi bestilte derfor en øl mens vi stadig skrev og skrev på dagbogen. Vi bestilte flere øl og aftensmaden blev forårsruller med tun, kylling med cashewnødder og pad thai. Virkelig lækker mad, rimelige priser, men mindre portioner end andre steder. Vi fik også en varm æblekage med vanillieis og stempelkaffe. Og så var vi også fyldte og måtte trille hen til hytten. Og det var så den mandag.

Tirsdag d. 9. Oktober – Koh Lipe

Dagen startede med at vandre over til Cafe Lipe, for at indtage morgenmaden, som bestod af deres hjemmelavet musli med frugt og youghurt, hjemmebagt brød med syltetøj og 2 frugt shakes. Bagefter fik vi 2 Latte og spiste den hjemmebagte kage vi også får serveret hvergang vi bestiller, idag var det banankage. På vej hjem igen købte vi 2 kanalsnegle hos den gode bager på walking street. Vi gik ned af en sidegade hvor vi ikke havde været før, der lå også et par butikker og en italiensk restaurant. For enden hvor gaden drejer ligger øens el-værk, hvor de udover en generator også har opstillet en masse solpaneler, så lidt med på noderne er de også herude:-). Tilbage igen badede vi lidt, og da det var blevet overskyet besluttede Brian sig for at løbe en tur. Susan lagde sig imens i en af de hængekøjer, vi nok kommer til at savne når vi forlader Lipe, og kiggede ud over have mens hun ventede på Brian kom tilbage. Derefter var vi igen lidt sultne, og gik op for at få de gode tun-ruller vi fik igår aftes her på Castaway og dertil også en pomelo-salat. Mens vi var oppe i reception/restaurant området hvor vi ind imellem har net-adgang, skrev vi så dagbogen for søndag-mandag for 3. gang, da der har været store problemer med at de ikke er blevet lagt op på serveren:-(. Nu skriver vi den derfor i wordpad først, og kopieren den op bagefter, så vi sikker på hele tiden at have en lokal kopi på computeren. Vi kiggede også efter hotel på Koh Mook, og snakkede med Pad om hun kunne hjæpe med at arrangere transport. Hun forslog at når vi havde fundet hotel, kunne hun ringe til dem, inden vi bookede det, og snakke med dem hvordan det var lettest at komme dertil. Det fik vi hende så til lidt senere, og vi fik booket et hotel der hedder Koh Mook Sivalai resort, og Pad fik arrangeret at der kommer en minivan og henter os i Pak Bara. Så bliver vi kørt til Kuang tror vi det hedder, hvor Hotellets speedbåd henter os. Det er lidt dyrere end vi lige havde regnet med, 3500 bath for minivan og 1000 bath for speedbåden. Vi havde godt nok læst at det kostede ca. 1000 bath for en longtailbåd, men køreturen er dyrere end hvad vi ellers har givet, måske fordi der ikke køre nogen fast på den tur, som f.eks. til Hat Yai, Lanta og Krabi. Til aften gik vi op i walking street og spiste. Vi ville have været på en restaurant vi syntes var god sidste år, men den så lidt kedelig ud, og de havde stort set kun fisk. Istedet gik vi på Poohs, vi var lidt betænkelige fordi der mest stod noget med vestlig mad og bbq, men de havde også thai på menuen, og det var faktisk rigtig godt. Vi fik Rejekage, Tom Kah Gai, Green curry, og der til en Banan/ananas shake og en Mango shake, ialt 620 bath. Dagens sidste opgave bestod af en gang fodmassage, som pga. myg skulle foregå indenfor og liggende. Ikke den bedste løsning for pigerne at massere i, og det var nu heller ikke den bedste massage. Imorgen går turen til Sita for øens pt. bedste massage-sted:-). Godnat og sov godt.

Onsdag d. 10. Oktober – Koh Lipe

Brian vågnede og satte sig ud i den ene hængekøje for at nyde de smukke morgen til tonerne af bølgeskvulp, de var dog lidt kraftigere end normalt da der var pålandsvind. Lidt senere gik han ned for at købe morgenmad, men byen var lidt tom da klokken åbenbart ikke var ret mange. Han måtte sætte sig lidt over på Pattay beach og vente på bageren og byen åbnede. Herovre var der tilgengæld stille idag, de andre dage har vinde ellers stået på her. Da han gik op igen var der lidt liv igen, men croisanterne var stadig i ovnen. Imens blev der handlet Mango, Ananas, Ice Coffee og Juice. Nu var Croisanter klar, så det kan man da kalde friskt brød, desuden blev det også til en banan muffin. Tilbage igen var Susan stået op og ventede i hængekøjen, vi spiste og samlede kræfter til vi skulle over at ha massage på Sita. Det blev også lige til et pitstop hos Cafe Lipe på vejen, med 2 frugt shake og en portion af deres lækre hj.lavet musli. Så var det massage tid, Brian fik thai-massage og Susan snuppede en olie-massage, og det lykkedes vist os begge at få en lille lur. Frokosten blev til en Sandwich på Cafe Lipe, med kylling i hjemmebagt brød, og også den var af samme gode standard, det eneste vi ik syntes de mestre er de is-kaffe vi har fået der. Tilbage på Castaway fik vi bestilt færgebilletter til Pak Bara, og afregnet, så vi kun skal aflevere nøglen imorgen. Vi snuppede en sidste Happy Hour med 2 stk  dejlige Mojito Twist. Inden aftensmaden nåede vi lige at få en dukkert i mørket, og besluttede at spise på Castaway. Deres portioner er ikke så store som andre steder, men passer fint hvis man både snupper et par forretter og hovedretter. Det blev til de lækre Tun-ruller, Tom Sam, Tom Kha Gai, og Kylling med Cashew nødder. Igen super lækkert og til desert deres gode æble-crumble med kaffe til, ialt 890 bath.

Til sidst gik vi op for at pakker, så vi er klar til at rejse videre imorgen tidlig, hvor vi skal med færgen kl. 9.30.

Torsdag d. 11. Oktober – Koh Mook

Uret ringede kl. 6.45, egentlig ville vi have sovet til kl. 7, men da solen skulle stå op ca. 6.50 ville vi stå op og se solopgangen, når vi nu boede på Sunrise Beach. Sidste år så vi den også på Idylic Resort den dag vi rejste. Men vi havde misset noget for den var allerede stået op da vi vågnede:-(. Nå men vi fik hurtigt pakket og gjort os klar, og kl 7.30 gik vi op for at spise morgen mad. Susan fik kylling med cashew nødder, og Brian musli med yoghurt. Bagefter gik vi tilbage og pakkede det sidste sammen, og smurt os ind i solcreme. Kl. 8.45 aflevere vi nøglen og gik mod båden, som vi skulle være ved kl. 9. Der sejlede 2 både idag, og vi kom på den anden, begge var fyldt helt op. Turen gik roligt, nok den roligste tur vi har haft, og efter ca. 1.5 time var vi i Pak Bara. Her skulle der stå en med et skilt, og samle os op, men vi kunne ikke finde ham. Efter ca. 20 min. søgen fandt vi pludselig vores mand på parkeringspladsen med et skilt med vores navn. Susan fik provianteret lidt og så var vi klar til at køre. Det tog ca. 2 timer, og så var vi fremme ved noget man ikke rigtig kan kalde en by, men bare en slum havn. Vi var de eneste der skulle med hotellets speedbåd, så vi sejlede med de samme. Det var en flot tur på ca. 15 min. til vi ankom til et smukt syn af en sandtange, hvor hotellet ligger på, med strande til begge sider. Vi fik vores hytte i anden række, men stadig med udsigt over havet, pyntet med håndklæder som elefanter, sneglehuse og skjorter, samt selvfølgelig blomster. Vi fik lidt frokost her på hotellet, inden vi gik en kort tur og badede i havet. Susan fik også lige prøvet poolen, inden vi gik op for at gøre os klar. Da vi kom tilbage til vores hytte, nr. 112, havde der været en stuepige og gøre natteklar. Gardinerne var trukket for og myggenettet var placeret smukt hen over sengen. Og så havde hun sprøjtet med en form for perfume og på badeværelset var der sat myggedimser til. Så det var da lidt af en overraskelse. Vi kunne også se, at der vist ikke var andre gæster end os og så en anden familie, med et lille barn. Tænk engang, på dette store resort med 50 hytter. Af personale vi pt. har set, er der 6-8 tjenere, 10 massagepiger, 5 båddrenge og så rengøring og her er der vel også omkring 10 personer…. SÅ mange mange mennesker og meget service til få gæster. Lad os håbe der kommer flere :-). Her kl. 18.30 trækker det op til voldsomt uvejr, himlen er kulsort og det brager løs omkring os, men vi har sat os op for at nyde en kølig Singha. Aftensmaden blev indtaget på Hotellet, mens det stadig var tropisk uvejr, og bestod af Forårsruller, Masaman og Grøn karry. Alt sammen kun gennemsnitligt, men tilgengæld det dyreste mad vi har spist. Bagefter gik vi tilbage til hytten, og så en film vi havde lånt i receptionen, da det stadig regnede kraftigt.

  

Fredag d. 12. Oktober – Koh Mook

Efter en meget urolig nat med alle byens hunde sovende og legende og til tider sloges de, stod vi op kl. 9. Vi skulle spise morgenmad senest kl. 10. Vi tog tøj på og da vi kom ud af vores hytte, opdagende vi, at hundene også havde leget og hygget sig med Brians badebukser. De var tygget godt i stykker. Vi gik derfor direkte op til receptionen for at brokke os, og den venlige mand bag disken kunne godt forstår, at vi var lidt sure. Han indrømmede også, at de havde mange “nat” problemer med de lokale hunde, som virkelig hyggede sig her, når der var lukket ned for natten. Han sagde, at han ville sørge for en vagt. Brians badebukser mente han vi skulle vise til manageren, men han var ikke på resortet pt. 10 min senere, da vi sad og spiste vores morgenmad (vi kunne vælge mellem 3 menuer, en amerikansk med toast, æg og bacon eller en bare med toast og den sidste var deres egen, som er en rissuppe med kylling) kunne vi se vagten gå rundt med en slangebøsse, så han var allerede i gang med at jagte hundene væk. De er her dog ikke ret meget om dagen. Efter morgenmaden gik vi en tur ind til “byen”. Uha, sikke dog en by. Det er det værste slum og fattigdom vi overhovedet har set i Thailand. Brian mener dog, det er det mest autentiske og rigtige Thailand som vi har set! Men om man kalder det for det ene eller andet, så var det godt nok slemt og trist. MEN, folk var meget glade, hilste hele tiden på os og spurgte om hvor vi skulle hen og hvorfra vi kom. Og børnene, hold da op nogle glade og søde børn. Vi talte om, hvor stort et choks folk fra sådan en ø og by ville få, hvis de kom til en “rigtig” storby. Tør da slet ikke tænke tanken til ende…. Vi havde regnet med, at kunne finde et sted at spise frokost og så bare købe noget frugt med hjem til aften, så vi ikke skulle spise på hotellet igen, men det blev meget hurtigt klart, at hvis vi overhovedet skulle have noget at spise mens vi er på Koh Mook, så bliver det på vores hotel! Vi købte en is og nogle drikkevarer hos den lokale købmand og det har været det billigste indkøb vi har gjort (2 is, 2 cola light, 2 spy, 1 vand og 1 iskaffe, ialt 162 bath). Tilbage på hotellet læste vi på terrassen inden vi gik op og fik mad. Susan havde lyst til noget usundt og købte en clubsandwich med pommefritter og Brian en stærk kyllingesalat, vi drak to kokosshake til. Vi opdaterede fb og læste nyheder og Brian besluttede sig for at løbe. Bagefter badede vi og spiste aftensmad kl. 20 (kyllingespyd, pad thai og kylling med hvidløg). Det tordene i det fjerne og det havde det gjort siden sidst på eftermiddagen, men der kom aldrig regn. Vi gik tidligt i seng kl. 22.

  

Lørdag d. 13. Oktober – Koh Mook

I nat var her mere stille. Vi havde selskab af en lille hvalp igår da vi spiste aftensmad. Den fulgte os også hjem, og lagde sig udenfor på måtten da vi gik ind i hytten. Men på et tidspunkt kom der vist en anden hund og der var lidt knurren og piven, men det var også alt. Til morgenmad prøvede Brian deres Oriental Breakfast, som bestod af frugt, juice, kaffe og en rissuppe med valgfri fyld af kylling, gris, rejer eller seafood. Det blev til kylling. Susan fik American breakfast, som istedet for suppe, betyder toastbrød med smør og marmelade, samt stegt æg med bacon, skinke eller pølse. Bagefter tog vi os en dykkert, gik op på pynten, og svømmede hele vejen tilbage. Pyha, det var nogle lange 2-300 meter:-). Vi gik ned til byen og bookede en loagtail-boat for 800 bath til imorgen, hvor vi rejser videre til Koh Kradan. Vi shoppede lidt hos en lokal multihandel spy,cola,vand og en is, og gik tilbage for at få lidt massage, efter alt den fysisk aktivitet. Honyemoon massage for 2 pers. i 3 timer blev det til. Og sikken en Bryllupsfest, der blev spillet både Ymca, Crocodille rock og mange andre gamle hits. Ik specielt afslappende at blive masseret til, og massagen var mildest talt også anderledes end hvad vi ellers normalt får. Bagefter var vi blevet sulten og fik derfor sen frokost, da kl. var blevet 16.30. Igen idag blev det til deres clubsanwich med pomes fritter, det laver de faktisk bedre en thai maden, og så deres gode kokos-shake til. Det er som om de prøver på at være meget vestlige her, men det bliver lidt kitschet, da det ikke rigtig passer ind. Hvis de bare ville være mere thai-style, ville dette hotel sikkert være meget bedre. Det ligger utroligt smukt, gode hytter og meget flinkt personale, men bare de dog ikke prøvede at tilpasse og please den vestlige kultur, med deres mad og massage musik. Hurtigt blev kl. aften og vi måtte op og spise igen inden køkkenet lukkede. Vi valgte dog stadig thai-mad, og så et par af deres gode frugt-shake(måske vi bare sku ha levet af dem her), til dessert prøvede vi ananas-fritter med honning, lad vær!! Det var så alt her fra Koh Mook. Vi bliver hentet kl. 11 imorgen af en longtail-boat, og rejser videre mod Koh Kradan.

Søndag d. 14. Oktober – Koh Kradan

Uret ringede kl. 8, vi tog et bad og vi pakkede det meste inden vi gik op for at spise morgenmad. Så pakkede vi det sidste, gik op for at tjekke ud ca. kl. 10.30, og gik lidt rundt for at tage et par sidste billeder af Koh Mook. Pludselig så vi der lå en longtail-båd og ventede, så vi spurgte om det var den der sku sejle os til Koh Kradan. Det var det, så vi gik op og hentede vores baggage i receptionen, og gik ombord. Turen gik roligt og tog ca. 30 min. På stranden stod der 4-5 pers. for at tage imod os og vores baggage. Vi syntes ik helt det lignede de billede vi havde set på deres hjemmeside, der er mere tilgroet, og ikke gjort så pænt rent på området. Men ellers ser det fint ud, og værelset er også nydeligt. Her er udover os, vist kun to andre hytter der er beboet, og efter en gå tur langs stranden så det også ud som om det er det eneste hotel der er åbent. Vi så dog 2 andre turister der kom ud inde fra noget skov område, som vi ikke ved hvor bor. Vi fik lidt at spise, og det var heldigvis langt bedre end på Mook, for her kommer vi også kun til at spise på hotellet. Der er simpelthen ikke andet der åbent på øen. Her er heller ikke noget der minder om landsby eller kiosker, så det hele foregår på hotellet. Vi tror vi kommer til at savne lidt at der ikke er andre muligheder for at spise, og også nogle steder man kan få massage, uden det koster 1500 bath +. Vi overvejer lidt at springe Koh Ngai over, og istedet tage til Koh Lanta bagefter her, men nu må vi se. Da vi gik langs stranden mødte vi en sød lille kat, som var helt vild for at blive kælet. Da tidevandet var lavt, kom der også nogle lokale frem der ledte efter muslinger, som de vist griller som en delikatesse. Til aften, tadadadaaa, spiste vi på hotellet. Igen var det god mad vi fik, en massaman og nudler, så det kan vi ik klage over, kun priserne som er dyre efter thaistandad. 250-280 bath pr. ret +17%, men det må vi leve med. Kl. 21, gik vi hjem da de lukkede, så vi lånte en film med hjem, og så inden vi sov.

  

Mandag d. 15. Oktober – Koh Kradan

Vi stod op ved 9 tiden og spiste udemærket morgenmad, med cornflakes, pandekager, æg, toast, juice og kaffe. Men kunne også vælge thai-morgenmad, det prøver vi nok imorgen. Det var skyet idag men ellers ok vejr, og perfekt til at snorkle i uden at få for meget sol. Susan’s skuldre ku godt trænge til en sol-pause, så det var godt valgt af solen at holde sig væk:-). Da vi kom ud troede vi først der ikke var noget at se, modsat hvad vi ellers havde læst og fået fortalt. Men det viste sig man bare skulle et godt stykke ud af, så kom koralerne og fisken. Så det var ok, ikke rigtig noget vi ik har set før, og heller ikke de flotte koraller som vi så på Raya, men masser af fisk. Al den aktivitet gør jo man bliver sulten, så vi gik op og fik lidt frokost. Det blev til forårs-ruller med tigerrejer og en grøn karry. Igen et udemærket måltid. Efter at have slappet lidt af, måtte vi hellere bevæge os lidt, så da vandet var trukket tilbage, gik vi en tur ud på sandtangerne. Skægt at høre og se, alt det liv der er her når koralerne stikker op. Ørnene kommer også frem og leder efter føde i det lave vand, og vi fik et par fine billeder af dem idag. Noget som Brian forgæves har forsøgt de andre gange vi har været hernede. Bagefter gik vi nordpå af stranden til vi ikke ku komme længere, hvilket passede fint, da det var ved at være Happy Hour. Så vi gik tilbage og nåede et par drinks, en B52, Kradan Blue Sky, Mojito og en Tequila Sunrise. Pyha, det var vist rigeligt. Tilbage på værelset måtte Brian igang med at rette op på dagbogen, da der igen igen var gået noget galt:-(. Susan måtte lige sove drinksene ud, inden vi gjorde os spiseklar. Til aften blev det til en Gul karry, ikke specielt thai-agtig men mere som dansk karry pulver, men ok. Og så fik vi også en pasta med hvidvin, parmasan og tigerrejer. Men men, igen var de ikke renset ordentlig for tarm, så det bruger de åbenbart ikke rigtig i thailand. Det var også det første vi har fået her som var lidt kedeligt, så tror vi holder os til thai-retterne. Da de jo lukker tidligt, lånte vi også idag en film med hjem, som godnat underholdning. Helt mærkelig at have fjernsynet tændt på ferie, det plejer vi ikke at ha, ikke engang når vi er i Varberg.
Tirsdag d. 16. Oktober – Koh Kradan
Vi stod op ved 9 tiden og spiste igen udemærket morgenmad, Susan valgte den thailandske version med stegte nudler og kyllling og Brian den trationelle. Susan havde en skidt dag, så vi slappede af på stranden. Brian tog ud og snoklede og tog kameraet med, men det var ikke nogen succes. Billederne blev triste og kun meget få kunne bruges. Vi spiste en let frokost, forårsruller og frugt. Slappede lidt mere af og sidst på eftermiddagen gik vi en “lang” tur til den sydlige del af øen. Vi kom længere end første dag og gik så langt vi overhovedet kunne. Vi kom til et andet hotel, hvor der gik mænd og repererede på nogle gamle og meget slidte hytter. Vi kom tilbage til happy hour og fik en choko fever (milkshake med bailey, kaluea og noget andet sprut) og en pina colada. Efter bad og endnu mere afslapning gik vi klokken 19.45 hen for at spise. Og sikke dog noget. Køkkenet var løbet tør for næsten alt på menukortet. Det eneste vi kunne vælge var fisk og fisk. Og det var ikke lige det vi havde lyst til. Susan fik fish and chips og Brian valgte bare nogle vegetar forårsruller. Det var sgu lidt skuffende, da et af dagens højdepunkter netop er maden og spiseriet. Ikke fordi det er vildt godt, det er meget udemærket, men fordi det er noget af det eneste vi sådan set laver 😉
Vi lagde billeder op på fb, gik tilbage til vores værelse og prøvede at se endnu en dvd-film. Det var en meget dårlig kopi og vi valgte at slukke og sov i stedet. Vejret var fint og endnu en dag uden en eneste regndråbe, skønt.
   
Onsdag d. 17. Oktober – Koh Kradan
Vi vågnede inden uret ringede, allerede kl. 8, så vi fik morgenmad allerede kl. 9. Og vi var meget spændte om køkkenet overhovedet havde noget, men det var ikke noget proplem. Vi bestilte den traditionelle og det var igen fint. Hotellet har en rigtig kaffe espresso maskine, så det kan der heller ikke klages over. Kaffen på Koh Mook var pulverkaffe og smagte faktisk rigtig dårligt. Vi prøvede at skrive en sms til vores longtail mand, som havde sejlede os herover til Koh Kradan. Vi spurgte, hvad han skulle have for at sejle os til Koh Lanta. Han havde allerede givet en pris på 1200 Bath for at sejle os herfra Kradan til Ngai eller Hai som de lokaler kalder øen. Vi kunne ikke se, at smsen kom igennem og talte om, at vi ville prøve at ringe til ham senere. Da klokken blev 11, gik vi ned til stranden og tog en kajak. Vi ville sejle en tur langs kysten og kom til nordspidsen, da vi valgte at vende om og sejle tilbage. På vejen mødte vi ham longtail båd manden, som vi lige havde skrevet til. Han ville gerne sejle os til Koh Lanta og ville have 3.000 Bath for det. Vi fik ham “pruttet” ned til 2.800, hvilket næsten også er halv pris af hotellet. Så det er vi udemærket tilfredse med, selvom vi synes ydelserne her på disse øer er dyre i forhold til hvad vi ellers har oplevet. Vi bliver hentet fredag kl. 11.30, da han lige har en tur ind til fastlandet inden han kan komme her. Så det bliver en rigtig god dag for ham 🙂
Vi kom tilbage, svømmede i poolen, spiste frokost (stegte nudler med kylling og grøn karry med kylling) og tog en lur på solsengen på stranden. Og så skulle vi have dagens anden motion, gåtur langs stranden og vi nåede tilbage midt i happy hour, så vi lige kunne få en choko fever og en long island ice the. Nu er det ved at være mørkt, træet ved siden af poolen hvor vi sidder, er invaderet af beostærer, så der er en hel del støj ;-). Ca. kl. 19.40 gik vi op for at bestille aftensmad, som senest skal bestilles kl. 20, men restauranten har åben til 22?? Vi fik Sizzling hot plates, som er forskellige retter der bliver hældt over på en rygene varm jern tallerken, lige inden den bliver serveret for dig. Susan fik Kylling med cashew nødder, og Brian fik Kylling i sur-sød med annanas. Begge dele smagte rigtig godt, så dem vil vi sikkert prøve igen imorgen. Så var det ellers bare tilbage, og vi startede på at se lidt af en film, indtil vi var for trætte.
   
Torsdag d. 18. Oktober – Koh Kradan.
Igen idag vågnede vi før vores ur ringer kl. 9. Vi stod op og gik til morgenmad, som stadig er American Breakfast. Efter maden gik vi ned ved stranden og lagde os under en parasol. Vi havde begge fået for meget sol på benene igår, så vi har ikke de store planer for idag. Solen skinnede da vi stod op, men nu var det blevet lettere overskyet, men det var jo fint for os. Vi læste lidt i nogle blade, og holdt øje med hvad der skete ude på vandet, mens det blev mørkere og vi efterhånden ku høre lidt små buldren fra himlen. Snart begyndte det også at regne, og da det tog til, rykkede vi os op i reception/restauranten. Det regnede en 1½ times tid før det stopppede lidt, og vi gik tilbage til værelset med vores ting. Så blev frokosten indtaget, Brian fik Kylling BLT sandwich (som åbenbart betyder, bacon, lettuce og toast), Susan fik køkkenet til at lave en Tom Kha Gai. Nu vil vi så gå tilbage og se resten af vores film, da vejret stadig er lidt ustabilt.Først på aftenen klarede det en smule op, og regnen stoppede helt. Så kl. 17 ku vi gå op til Happy Hour. Der oppe sad også den anden danske familie, og idag er vi faktisk de eneste der er her, så det er lidt mærkelig at man rejser så langt væk, til en forholdsvis øde ø, og så er de eneste andre gæster også fra danmark. Mens vi drak vores drinks, som var to af deres milkshake, fik vi også booket hotel på Koh Lanta til imorgen. Brian havde fundet ud af at vi havde point hos Agoda, som vi kunne bruge på at få rabat, så vi sparede 300 kr, så det var også vær at tage med. Vi viste godt fra sidste år, at man fik point, men de kan først bruges 30 dage efter et ophold, og bliver slettet 31 december. Men det var åbenbart først det efterfølgende år, så vi havde alle de point vi optjente sidste år. Aftensmaden blev som igår en af de varme tallerkener med kylling og cashew nødder, og så fejrede vi vores sidste dag med en øl til. Tilbage på værelset igen blev aftenen igen brugt på at se en film. Brian blev ringet op af en der havde et par spørgsmål til hans lejlighed. Der er lidt mærkelig at der altid er så meget interesse for de lejligheder lige inden, og mens vi er på ferie. Vi så filmen færdig, og lagde os til at sove for sidste gang på Koh Kradan.
Fredag d. 19. Oktober – Koh Lanta
Vækkeuret ringede lidt tidligere til morgen, da vi jo skulle pakke rygsækkene, inden vi gik op for at spise morgenmad. Brian var dog stået op lidt før, og fik opdateret dagbogen, og sat lidt billeder i den også. Efter vores sædvanlige morgen-menu, gik vi tilbage og fik pakket det sidste og gjort os klar til dagens rejse. Vi gik op og fik afregnet vores store regning, vi havde brugt ca. 2500 bath om dagen, kun på frokost og aftensmad, og ja så havde vi da også ind imellem nået en drink. Men det svarre faktisk til vores gennemsnitlige daglige forbrug, som normalt også dækker massage, div. ture, og hvad vi ellers køber. Normalt drikker vi også lidt flere frugtshakes, spiser en pandekage i ny og næ, det har vi ikke gjort her, både pga. alting kostede det 4-5 dobbelte, og så var frugtshakene ikke gode. Nå men mens vi ventede på vores båd, hygge snakkede vi lidt med en af receptionisterne, og pludselig var vores styrmand der. Vi fik sagt farvel til den anden danske familie, personalet og manageren der også var kommet for at tage afsked. Sejlturen forløb stille og roligt, altså så stille den kan med en stor motor bag hovedet. Havet var roligt og behageligt, da vi kom på mere åbent vand begyndte det at blæse lidt mere, men havet var stadig meget roligt. Turen tog ca. 1,5 time, og var på ca. 30 km. og vi blev smidt af på strande lige foran Phra Nang Lanta kl. 12.50. Vi fik tjekket ind, fik først et værelse på 1.sal, men der var mange bier på terrassen, så vi fik istedet et værelse i stuen. Vi pakkede lidt ud, og gik ned for at få frokost på Drunken Sailor, jubiii. Det var heldigt vi gjorde det, for de har lukket de næste 2 dage:-(.Vi fik afleveret vasketøj, det blev til næsten 8 kg, og kostede 300 bath. Senere gik vi en tur af stranden, og kom forbi Same Same But Different og de har åbent endda helt til kl. 22. Fantatisk, begge steder er faktisk grunden til vi er tilbage hertil, kan man få bedre anbefaling?? Til aften gik vi også til Same Same og spiste en rød karry og en massaman, Brian syns det smagte dejligt, mens Susan syns det var lidt for stærk:-(. På vej tilbage kiggede vi på alle krabberne der pilede rundt på stranden når vores lygte ramte dem.
   
Lørdag d. 20. Oktober – Koh Lanta.
Vi stod op ved ni tiden, gjorde os klar til at indtage morgenmaden. Der var helt fyldt i restauranten, alle 6 borde var i brug, og her var morgenmads-buffet, kan man vist godt kalde det. Vi tog ihvertfald selv, yoghurt, musli, frugt, cocopops, toast, vafler, marmelade, honning, smør, juice, kaffe og mælk. Desuden blev vi spurgt om hvad slags æg vi ku tænke os, og dertil bacon, skinke og pølse. Vi slappede bare lidt af her til formiddag. Til frokost gik vi os en tur ned i byen, og fandt en lille butik hvor de lavede pad thai med kylling eller rejer. 60 bath for en portion, vi delte en og det var super godt, det var åbenbart også et meget populært sted hvor mange kom og hentede. Der ud over havde de et stort udvalg af frugt-shake og healty smootie. Vi er jo sunde, så vi prøvede det sidste, en mango dream og en passion et eller andet. Wauuuv de var gode, der skal vi op igen imorgen:-). Tilbage fik Susan fat i Lea over skype, og imens løb Brian sig en tur. Sidste år arbejdede der en tjener her på hotellet som vi har fundet på skype. Han er her ikke mere, men arbejder på det dyre Pimalai hotel længere nede af stranden. Vi har skrevet lidt med ham, og han fortalte der var Happy Hour i baren hvor han arbejder. Så vi gik ned for at besøge ham, og få en drink. Det viste sig han slet ikke ku huske Susan, men godt Mr. Brian. Vi fik en kokosnød med noget drinks i, egentlig ikke det helt vilde, men Mas som tjeneren hedder kom flere gange med deres gode snack-nødder. Bagefter fik vi hentet vores vasketøj, inden vi gik op i byen igen. Det er efterhånden længe siden vi sidst har fået massage, så det sku vi ha idag. Susan fik thai-massage, som var så blidt at det ikke havde meget med det at gøre. Brian’s thai-yoga massage var lidt bedre, men mindede også bare om en gang blidere thai-massage. Bagefter var hele byen næsten lukket, så vi måtte ind til naboen for at få noget at spise, men det er jo også så hjemligt;-). Vi rundede også lige 7eleven og fik proviantere lidt drikkevare og snack. Så nu sidder Brian her og skriver dagbog med en Mojito-spy(kan ikke anbefales, køb de andre spy), mens Susan er søgt ind pga. støjen fra de 4 barer der fester her til aften, med forskelligt musik. Ses Imorgen.
  
Søndag d. 21. Oktober – Koh Lanta
Efter vi havde spist lagde vi os ned og svedte ved poolen. Det sku jo være så sundt at svede, og når vi nu ellers ikke får så meget andet motion var dette jo oplagt. Mens vi lå der og stegte, så Susan pludselig en lille varan på ca. 35 cm. lige henne ved den madras hun havde ligget på 5 min. før. Hun var glad for at hun havde nået at rejse sig, men at bedømme efter dens flugt da den så os, var den vist mere bange for os end vi var for den. Kort efter kom der også en longtail-båd med fiskere ind, og de kom slæbene med nogle store fisk. De smed dem på stranden, og vi skyndte os ned at kigge. De var lidt over en meter lange, og med et langt spids sværd. Snart efter kom der også en masse andre turister, og nogen af dem viste åbenbart mere om fisk end vi gjorde, og sagde det var Blue Marlin. Men flotte og store var de ihvertfald. De havde også et par kasser med en masse andre, også blandede pæne store fisk med ind, så det var vist en fin fangst de havde fået idag, alt sammen fanget på fiskestang. Vi gik op til værelset, og i krattet så Susan igen en varan luske rundt, den gemte sig dog hurtigt under nabo terrassen. Vi sad kiggede lidt om den ville komme ud, så vi ku få et par billeder, men den stak kun lige hovedet lidt ud. Til sidst gik vi op for at få os en frugtshake hos Pad thai manden. Igår fandt vi ud af de havde Sticky rice & mango hos naboen, så vi spurgte om vi ku få den med, og det var ok. Vi bestilte shakes, men fandt ud af at klokken var mange, så vi lige så godt ku spise med det samme, så vi fik også 2 portioner af den gode Pad Thai. Det blev lidt mørkt da vi var færdig, så vi begyndte at gå tilbage. Og da vi var næsten tilbage begyndte det også at dryppe, vi nåede lige ind på terrassen inden det for alvor begyndte at regne. Vi spiste vores sticky rice på terrassen, mens vi prøvede forgæves at komme på nettet. I stedet satte Brian sig ind og begyndte at skrive på dagbogen for idag. Bagefter løb Brian sig en tur på stranden, og badede i havet. Nettet virkede stadig ikke, så vi prøvede at sige det til personalet, som fik genstartet det. Imens gik vi en tur af stranden, hvor der foran det fine Pimalaia var dækket op på stranden, med en bambus pavilion, palmeblade og lygter, til en romantisk middag for 2, eller skal vi kalde det for en udstillet middag. Vi gik op for at få en gang oliemassage med kokosolie i byen inden vi skulle spise. Så nu dufter vi dejligt af ristet kokos, mens vi igen går til den anden ende af stranden til Same Same But Different. Menuen idag bestod af 2 cola’er, forårsruller, kylling med cashewnødder, grøn karry og til desert mango i rom med is til. Lækkert og vi måtte slippe 890 bath. Tilbage vil vi lige skype lidt, og så skal vi have booket hotel til imorgen i Saladan. Sidste stop inden Bangkok, som vi også skal have booket fly til, inden det bliver sengetid.
    
Mandan d. 22. Oktober – Koh Lanta
Sidste morgen her i Phra Nang Lanta, om lidt går turen nordpå til Saladan. Idag var der ingen morgenmadsbuffet, men istedet en bestillingsseddel vi skulle udfylde. Hvorfor ved vi ikke rigtig, for vi udfyldt vi ville have mysli, cocopops, juice, kaffe og æg med bacon, det kom også, men frugten og crosaint med syltetøj kom ikke?? Susan spurgte efter frugt, og så kom de også med lidt. Imens fik vi booket hotel i Saladan og fly fra Krabi til Bangkok, det lykkedes aldrig igår da nettet var helt tosset. Nu mangler vi så kun et Hotel i Bangkok. Vi gik tilbage og fik pakket vores rygsække, så om et øjeblik er vi klar til at tjekke ud. Vi gik ned i byen for at finde en bus eller taxa der ku køre os til Saladan, men ville lige have en af de gode shakes fra Pad thai manden. Han stod udenfor, så vi spurgte om der var åbent. Det var der ikke endnu, men når vi bare sku ha shakes var det ok. Han var ved at forberede sin specielle sauce med en hemmelig indigriens sagde han. Han spurgte om Brian spillede musik, nok pga. af skægget, og fortalte han selv havde spillet musik i band. Da han hørte vi kom fra danmark, spurgte han om vi kendte en ø der lå mellem sverige og finland. Der havde han boet i 8 år og spillet i band, og kendte udemærket Lordi “winner of the european song contest”. Han lavede Pad Thai om dagen og spillede om aften på Why not bar, som var naboen til vores hotel. Han havde også tidligere boet og spillet på Phi Phi, men nu var han blevet gift og ville tage den lidt mere med ro. Det var hans kone der lavede frugtshake, og de havde kun haft butiken ca. 1 md, men det var tydeligt at se den allerede var populær, også hos personalet hos Drunken sailor, og dykker butiken på den anden side af vejen. Naboe var en turistbiks, så der fik vi skaffet en taxa til at køre os til Saladan. Lanta resort ser stor og rigtig fint ud når man ankommer. Men det virker nu lidt lukket og spøgelses agtigt  når man først kommer ind. Men et fint værelse, og vi bliver ihvertfald ikke forstyrret af andre gæster, da der vist ikke bor andre i denne bygning vi bor i. Vi gik en tur ind af Longbeach, og for enden af stranden satte vi os ind for at få lidt i hovedet. Stedet vi fandt hed Castaway, men havde dog intet at gøre med det på Lipe. Vi fik en Som Tam og en Clubsandwich, begge dele fint, men deres Sticky rice var tilgengæld ingen succes. Tilbage gik vi langs hovedvejen, og kom til et marked næsten lige ved siden af indkørslen til hotellet. Til aften gik vi så den modsatte vej af hovedgaden, langs med Klong Dao stranden. Her fandt vi en restaurant der så rimelig populær ud, og der fik vi også god mad, serveret af en fin ladyboy, og til meget billige priser. Forårsruller 50 bath, stegt kylling i lemonsauce 80 bath, masaman 100 bath, 2 frugtshake + 2 colaer, ialt 430 bath. Så gik turen tilbage, og vi satte os lidt på altanen, kom lidt på nettet, og delte en Spy, inden det blev sengetid.
Tirsdag d. 23. Oktober – Koh Lanta
Vi stod op som sædvanligt, kl. 9. Vi var spændte på at se, hvor mange mennesker der ville være til morgenmaden, da vi jo har på fornemmelsen, at der er rimelig tomt her på hotellet. Og rigtigt nok, der sad en familie ud over os. Så vi fik udleveret til snart meget kendte kort med diverse menuer. Dog i en meget mere kedelig udgave en vi plejer. Og det siger sådan set ikke så lidt….. Efter indtagelsen, gik vi på værelset (a202) gjorde os klar til den store bytur. Vi prøvede at gå direkte fra hotellet og ned på stranden og regnede med, at vi kunne gå direkte herfra og til Saladan. Men nej, det kunne vi ikke. Vi måtte op til vejen, gå lidt af den og ved kogeskolen, gik vi af en trist sti ned til stranden. Den var ikke særlig pæn i vores ende, men jo længere vi kom nordpå, jo pænere blev den. Vi stoppede ved Royal Lanta Resort og kiggede efter vores danske venner fra Koh Kradan. Men vi mødte dem ikke. Da vi kom helt til toppen af stranden, gik vi ind og købte 2 colaer på et lille resort, drak dem og gik videre tilbage af vejen, indtil vi kom til byen. Vi kom forbi nogle lokale madboder hvor vi besluttede at købe nogle frugtshakes. Der sad mange turister og maden som damen stod og lavede bag disken, duftede helt vidunderligt. Klokken var næsten 14, så vi bestilte en omgang forårsruller. Køkkenet gik i gang med at snitte, hakke, svitse og rulle. Og 15 min senere stod der de friskeste og lækkerste ruller man kunne tænkte sig. Vi spiste og betalte 160 bath og gik videre. Vi kom til gaden udtil vandet, hvor alle husene står på pæle. Vi kiggede efter Mogens og Minnas hotel, men fandt det desværre ikke. Til gengæld fandt vi en meget lækker massage butik og vi besluttede at få en omgang fodmassage. Damerne sagde, at hvis vi havde lyst kunne vi også tage et bad inden massagen, men det syntes vi ikke var nødvendigt, når vi bare skulle have vores fødder masseret. Dette blev gjort af to ældre damer og vi nød det. Bagefter blev der serveret frugt og te på terrassen, som var lige ud til vandet. Meget hyggeligt. Så var vi klar til at begynde hjemturen. Vi nåede dog ikke så langt, for vi kom forbi en kaffebar og gjorde stop. vi bestilte islatte og en omgang vafler med is og frugt. Det var rigtig godt og vaflen var lige nylavet og super lækker. Lige overfor holdt der sørme også en lille knallertbil som solgte sticky rice og mango. Hvor heldig var vi lige der :-). Vi købte en portion og godt tanket op gik vi videre. Vi kom forbi den tyske bager som skulle til at lukke og da vi kom hjem og tilbage til hotellet havde vi gået næsten 12 km. Det blev til en hurtig tur til stranden, hvor Brian desværre blev bidt og angrebet af noget i vandet. Han havde bagefter store plamagere på inderlårene og det så voldsomt ud. Vi ringede på skype til Minna og Mogens, men desværre gik det ikke så godt igennem. Men vi fik da snakket lidt. Vi syntes ikke rigtigt, at vi havde fået snoklet nok på denne ferie, så vi prøvede at finde en lokal lille turistbod nær med hotellet og det lykkes. Vi fik bestilt snorkeltur til Koh Nok (1300 bath pr. person) til onsdag og skulle hentes på stranden foran hotellet kl. 8.30. Vi bestilte også vores minivan til Krabi lufthavn (300 bath pr. person), men blev pludselig i tvivl om, hvad vores hotel egentlig hed. På vores nøgle står der nemlig noget andet end vi mener det hedder. “Turdamen” googlede det og hotellet hedder Lanta Resort som vi selv mener og ikke Lanta island beach resort som der står på nøglen. Meget mærkeligt! Nå, men med to ture booket, gik vi tilbage til hotellet og lagde det hele i boksen, inden vi gik på stranden for at spise aftensmad. Vi spiste og sad i nogle meget hyggeligt hytter, men det var så også det bedste der var at sige om det. Maden var trist og dårlig. Brian fik Panang karry og Susan en kyllingeret med lemonkarry. Og det havde bestemt ikke set skyggen af lemon eller karry. Det var det dårligste mad vi har fået på denne tur. Vi betalte, gik tilbage til hotellet hvor vi opdagede, at der overhovedet ikke var noget vand. Vi fik talt med dem i receptionen og så blev det i orden. Vi slukkede lyset kl. 23, skulle jo allerede op kl. 7 og på snorkeltur.
  Det tyske bageri
Onsdag d. 24. Oktober – Koh Lanta
Kl. 7.00 checkkede vi ind i morgenmadsrestauranten til morgenbuffet, da der åbenbart sku være kommet flere gæster. Hvis man er til Thai-morgenmad var den sikkert fint, men hvis man ikke er til ris, suppe og andet thai-mad til morgenmad, var det faktisk bedre igår. Brian er ikke god til morgenmad så tidligt, og måtte nøjes med 2 stk. ristet toast. Susan var lidt dygtigere og fik også et spejlæg ned, og så fik vi også lidt frugt. Kl. 8.30 sku vi samles op på stranden foran hotellet af en båd fra Opalspeedboat, der kom også en rimeligt præcist, det var dog til 4 Island turen som bla. bestod af Koh Mook og Koh Kradan, og derfor fravalgte vi den. Båden til Koh Rok kom kort efter. Vi samlede flere op på de efterfølgende strande sydover, og sørme også nogle der snakkede dansk, ellers var der en del thaier med på denne tur. Vi sejlede ca. 45 min. til en strande hvor noget af besætningen blev smidt af og sku gøre klar til vores frokost senere. Der efter sejlede vi ca. 5 min. til første snorkel sted. Det var en god overaskelse at komme i vandet og se en del flotte koraller, efter vi har været på et par mindre vellykkede ture de sidste par gange. Her var også masser af forskellige fisk, dog ikke nogen vi ikke havde set før. Efter 40 min. sejlede vi igen kort, inden dagens anden snorkel spot blev nået. Igen flotte koraller og fisk, og pludselig fandt vi en af de planter som altid er afbilledet sammen med Nemo. JEPS, Vi fandt Nemo, endelig fik vi set ham, og da Brian prøvede at dykker derned af kom der et par stykke op fra planten, måske for at beskytte de unger vi så også ku se gemme sig rundt omkring i den. Et af dagens store højdepunkter, og med til at gøre det til en god tur allerede. Vi sku ind på Koh Rok Nok for at spise, op bag ved stranden mellem træerne var der borde og bænke vi ku sidde ved. Hurtigt kom der også besøg af en ca. 2 m. lang varan eller skal vi kalde den øgle. Stor var den og der holdt også nogle andre lidt mindre, men stadig store til på øen, hvor der også var muligt at overnatte i telte. Når de kom lidt for tæt på jagde turfolkene dem væk, mens de svingede løs og dunkede halerne ned i jorden. Vi faldt i snak med de andre danskere, som havde deres eget hus hernede oppe på en bakke. Og inden vi sejlede fra øen igen, havde manden Erik inviteret os til at komme op og kigge til en øl i aften. Vi sejlede ud til det sidste spot, og her så vi igen Nemo flere steder. På et tidspunkt dykkede en af tur guiderne ned for at vise Brian en fisk mellem nogle søpindsvin. Det var en Lionfish fortalte han, og Brian fik kaldt Susan hen med kammeraet for at tage billed af den. Guiden tilbød at dykke ned og tage et billed for os, og han var dernede tæt på et minut, og fik taget et fantatisk flot billed af den. Endnu et højdepunkt på en helt fantatisk tur:-). På vej hjemad sejlede Erik med helt ud til vores hotel, og mens vi tog et hurtigt bad, fik han fat i en lokal gut de brugte som taxa. Så da vi kom ned kørte vi op og besøgte Erik og Anitta, samt deres barnebarn fra Hvidovre de har med herned. De boede oppe på noget der bliver kaldt Lanta Mountain, med en smuk udsigt ud over vandet. Man ku se helt til Koh Rok hvor vi var idag, og til Phi Phi og Phuket. Vi fik en øl og snakkede lidt, og så var det meningen vi skulle tilbage og spise. Erik forslog vi tog ned til et sted nede for bakken, men Anitta ville hellere blive hjemme, og de havde da noget rugbrød og så ville hun lave en æggekage, hvis vi havde lyst. Det blev vi så og fik sammen med en ostemad, og bagefter en kop kaffe. Det var nu meget hyggeligt, bagefter fik de fat i mr. Kum og hans taxa, som kørte os tilbage til hotellet. Og nu er dagbogen så opdateret, så vi vil gå til ro og hvile inden turen går til Bangkok imorgen.     
Torsdag d. 25. Oktober – Bangkok
Vi sov til 9 tiden som vi plejer, og begyndte at pakke lidt inden vi gik ned til morgenmaden. Idag var der kommer endnu flere gæster, så nu var der vist helt op i nærheden af 40 gæster på hotellet, godt vi sku videre nu;-). Efter morgenmaden fik vi pakket det sidste, og booket et hotel i Bangkok, Dream hedder det. Kl. 11.30 blev vi hentet af en minivan, sammen med 2 andre gæster fra hotellet. Den var pænt fyldt, men vi sku lige hente 4 mere, og så var den også helt fyldt. Efter os, kørte vi til Saladan og hentede 1, og så kørte han næsten helt tilbage for at hente nogle lokale. Vi syns det tog lang tid, og begyndte at blive bekymret om vi nu nåede lufthavenen til tiden. Men det gik heldigvis hurtigt med færgerene, og vi var allerede i lufthavnen kl. 13.15, og flyet gik først 15.30. Vi fik en kop kaffe inden vi checkede inde. Vi viste jo fra sidste år at der var så kedeligt efter indcheckning, og tænkte der sikkert også var meget dyrere derinde, det var det nu ikke tværtimod. Flyveturen gik fint, det var med Smileair, som er Thai airs billig selskab, vi havde ellers bestilt gennem Thai air. Vi fik en fin pose med en vand i og en bakke med 3 farverige stykker roulade, som smagte ganske fint, meget bedre en den sandwich vi fik på vej til Hat Yai. I Bangkok fik vi hurtigt vores baggage, og ville prøve at tage toget til hotellet. Vi skulle først med et tog 5 stop til Makkasan, det kostede 35 bath. pr. pers. og så et stop videre til Sukhumvit, det kostede 20 bath. pr. pers. Efter lidt forvirring fandt vi også vejen mod hotellet på Sukhumvit 15, og så lidt nede af side gaden. Nede af siddegaden ser det lidt baggårdsagtigt ud, ikke specielt fine bygninger i forhold til hovedgaden, men hotellet viste sig at være rigtig flot og fint når man kom ind. Vi chekede ind, pakkede lidt ud og hvilede 1 times tid. Bagefter gik vi en tur ned i byen for at kigge lidt og finde noget aftensmad. Her er meget trafik også meget larm og liv, men faktisk ikke så slemt som vi måske havde troet. Og endelig har vi jo så også set rigtige Tuk Tuk’er med 3 hjul, og mange af dem er rigtige fine og pyntet. Vi fandt en indisk restaurant, og fik noget rigtig god mad til 1100 bath. så det var også lidt dyrere. Så var det blevet sengetid, så vi kan blive klar til at kigge på butikker og shoppe imorgen.
   
Fredag. d. 26 Oktober – Bangkok
Morgenmad kl. 9.15. Uha, en lækker buffet. Det var lige hvad vi havde håbet på. Der var alt, bl.a. sushi, grove mørke brød og 6-7 forskellige kager og crossianter. Så det var bare om at gå i gang og prøve lidt forskelligt. Kl. 10.30 var vi klar til at indtage byen og shoppe. Vi viste godt, at det ville blive en lang dag, så vi prøvede at tage det stille og roligt. Vi tog skytrainen nogle stationer til Siam station og kom af ved første center, Siam Paragon. Stort center, mange butikker. Vi gik rundt og fandt også converse sko og sanukker. Vi besluttede os for, at vente med at købe dem, til vi skulle hjemad. Dumt allerede at slæbe rundt på tunge poser. Videre til Discovery og derefter var det tid til lidt at putte i hovedet. Vi så en bager udenfor centret og købte nogle brownier. 3 stk – 30 bath. Det var fint og rart lige at sidde lidt ned. Vi gik lidt rundt i kvarteret inden vi gik i det mest kendte, MBK center. Det var en masse thaibutikker, ikke nogle mærkevarer og så en del barzar-boder. Vi gik rundt og på de to første etager, og besluttede så at skulle have noget at spise på deres kupon-spisested på 7 etage. Klokken var 16. Vi vekslede 300 bath og viste egentlig godt det var for meget. Men kunne se, at priserne her var en del dyrere end sidst vi spiste sådan et sted i Krabi by. Priserne startede på 45 bath og opefter. Vi købte Som Tam (45 bath) og nogle vietnamesiske friske ruller med reje til 70 bath. To vand, 10 bath. Det smagte dejligt, rigtig dejligt. Vi købte sticky rice til dessert, eneste og første sted vi har set det i Bangkok. Og ja, det kan man godt se er noget henvendt til turisterne. Deres andre desserter kostede optil 50 bath, men sticky rice fra 100 bath. Vi købte en portion som også smagte rigtig godt, så en rigtig godt frokost for næsten ingen penge!. Videre ud i shoppe-helvedet gik det. Vi ledte desperat efter Susans flettede sko, men der var bare ingen held. Da klokken nærmede sig 22, gik vi på et lokalt madmarked ved togskinnerne . De var så småt ved at lukke ned, men vi bestilte en suppe, nogle fiskekager og to colaer. Det var elendigt! Mere kan der ikke siges om det, så vi lod det stå, betalte 190 bath og gik vores vej. Da vi kom tilbage på hotellet, var vi meget trætte. Det havde været en meget lang og hård dag. Vi havde det som om, vi havde været til spinning hele dagen. Vi tog et bad, opdaterede fb med billeder, talte med Minna og Mogens på Skype og lå i sengen og slukkede lyset kl. 00.30. Sikke en dag 😉
  
Lørdag d. 26. Oktober – Bangkok
Uret ringede kl. 9. Vi var trætte, da vi begge havde sovet skidt. Brian ben var blevet meget spændte og hårde, da vi skulle sove, så han havde haft problemer hele natten med dem. Vi kom op, spiste morgenmad og tog fra hotellet kl. 10.30. Dagens program var det kæmpe store weekendmarked. Vi nåede kun lige ned til hjørnet, da Brian kom i snak med en Tuk tuk charfør. Han fortalte, at han havde to søstre som begge boede i Danmark. Den ene i Haslev og den anden lidt derfra. Han spurgte om vi ikke ville kører med ham ud og se alle turistringene, men vi sagde, at vi kun havde to dage her, så de skulle bruges på at handle. Han ville kører os til et tøj marked, hvor de lokale selv handler. Han sagde, at weekendmarked var alt for dyrt. Det ville koste os 20 bath. Men så skulle vi også lige på vejen hen forbi et fasion house, så han kunne få sine kuponer til benzin. Vi troede begge det var en stor butik med lokale thai tøj ting, men blev meget klogere, da han smed os af foran en skrædder. Uha, det var fælt. Vi blev bud indenfor og fik hver en mappe i hånden med diverse modeller på syet tøj. Brian blev ved med at sige, at vi ikke gik i sådan noget fint tøj, så efter de både ville prøve at sælge os bælter, cowboybukser (syet specielt til os, selvfølgelig) og kimonoer, så slap vi ud. Han kunne vist godt se, at det var en umulig opgave at sælge os noget. Tuk tuk manden fik sine kuponer, 100 bath til benzin, så vi fortsatte til det lokale marked. Vi blev smidt af lidt før Novotel hotel og skulle gå derhen. Vi kom forbi Big C og tænkte, at vi lige ville kigge derind. Og sikke et held. Vi fandt en butik med Susans sko og rigtig mange modeller af dem. Susan var i sko-himlen :-). Vi sagde til manden, at vi ville komme tilbage, der var jo ingen grund til at slæbe på en masse allerede. Det lokalemarked var noget meget lokalt noget. Tøjet var enten til lady boys eller meget gamle damer. Det var trist, så vi fandt toget og kørte til weekend markedet. Det var stort, MEGET stort. Og sikke en masse. Man kunne købe alt. Det var delt op med vej numre, ligesom deres andre veje. Vi gik rundt der i 3-4 timer. Købte lidt forskelligt, spiste kokosis severet i en kokosskal og spiste forskellige små ting. Og endte også hos et lille køkken, hvor vi fik stegte ris med kylling og to colaer, ialt 150 bath. Turen gik hjemad og vi stoppede hos Big C og fik kaffe og en isdessert, inden slaget om hvor mange par sko, Susan skulle have med hjem. Der var desværre ikke så mange i den rigtige størrelse. De varrigerede meget, så nogle blev købt i str. 39 og andre i str. 40. Og det blev til 4 par :-). Tror manden syntes, at Susan var lidt skør, når hun købte så mange af de samme sko. Hjemme på hotellet kl. 20, tog vi et bad, slappede af og lukkede øjene lidt. Susan overvejede at bestille room service, men Brian havde mere lyst til at gå tilbage på gaden og få noget mad der. Vi gik derfor ud og rundt og efter ca. en times tid, endte vi hos en thai/indisk i gaden ved siden af. Vi fik nudler og kylling med nødder. Udemærket, men heller ikke mere (280 bath). Tilbage på hotellet gik vi igang med dagbogen og Brian opdaterede fb. Nettet drillede meget, men det lykkedes til sidst. Vi ville have haft noget massage, præsic som i går, men vi har for trætte og havde bare lyst til at komme op på vores værelse, slappe af og i seng.
    
Søndag d. 28. Oktober – Bangkok
Vi stod op ca. kl. 9, pakkede en smule inden vi gjorde os klar til at gå ned for at spise morgenmad. Efter morgenmaden fik vi pakket det sidste. Susan havde fundet ud af at vi jo kunne tage snorkelsættene ud, og bruge vores Ocean pack taske til de ting vi købte. Men vi kunne faktisk have det hele i vores rygsække. Så det blev kun vores skiftetøj til senere der kom i Ocean packen og så var der plads til hvis vi fik købt noget senere. Vi gik ned og chekede ud ved 12 tiden, og hotellet opbevarde vores bagage til vi sku flyve. Brian havde besluttet at vi bare skulle hænge lidt ud i 2 nærliggende centre. Ikke mere marked og basar til ham, men bare kigge lidt butiker og slappe af med shake, frokost og kaffe. Vi gik først i Robinson, hvor vi ikke rigtig fandt noget interresant, anden end at der gik en rundt og snakkede i en mikrofon uafbrudt, som om hun kommenterede et hestevædeløb, eller en aktion og annoncere rabatter. Utroligt så hurtigt og meget hun ku snakke. Bagefter gik vi til Terminal 21, som er et sjovt center som er bygget op omkring et lufthavnstema. Alle indgangene hedder gate, der er check-in deske hvor man kan finde div. info. Lysskilte som ankomster og afgange, med tilbud fra forskellige butikker, og alle etagerne er forskellige destinationer. Så på nogle timer nåede vi både Paris, London, Tokio, San fransico,Bankok pier og Caribien. Og hvert etage var så indrettet med stemningen fra de pågældene destinationer, bla. underground og dobbeltdækker buser i London. Små pariser butiker og cafe’er i Paris, Golden Gate Bridge i San Franscisco som også kun var madsteder. Brian fik shoppet et par Sanuk’er mere, 2 løbe-shirts og Shorts. Susan var som sædvanlig mere tilbageholdene og nøjes med et bælte. Til frokost opgav vi San Fransico og gik ovenpå hvor der var Food Court. Vi sætte 300 bath ind på et Food-card, og begyndte at shoppe mad i boderne. Det blev til nudler med glaseret and 35 bath, salat med paneret kylling 35 bath, en vand 7 bath.  Bagefter en kokos shake 20 bath og en stor sticky rice 70 bath, ialt 187 bath. Så kiggede vi os lidt mere rundt i centret, inden vi måtte varme os på en Cafe latte hos Starbuck, her var det dobbelt op på prisen, i forhold til i Cph lufthavn. Tilgengæld var de meget store, og så var prisen her jo i bath:). Til sidst gik vi ned i nederste etage, hvor der var en gourmet butik, lidt lige som i Magasin, hvor vi købte lidt tørret frugt og nogle Longkong til Herberts plejeforældre. Vi gik tilbage til hotellet og fik pakket de sidste indkøb. Vi havde ikke haft det så varmt, da vi jo kun havde været i centre, så vi sprang badet over som vi ellers ku have fået. Istedet fik vi en sidste omgang massage:). Det var meningen vi ville have fodmassage, men da Brian’s ene store tå var blevet meget ømt i ledet tog han istedet thai-massage. Susan nød det og det gjorde Brian også, lige indtil hans ømme punkt blev revet i, men ellers var det nu godt. Bagefter gik vi tilbage til hotellet og hentede vores baggage. En taxa tog ca. 45 min, nok nærmere en time, og kostede 4-500 bath. Vi var i god tid og valgte at tage toget som da vi kom. Vi gik til Sukhumvit stationen, tog et stop, og så en kort tur til et andet tog fra Makkasan. Derfra kørte toget helt til lufthavnen, det tog incl. 15 min. ventetid, da toget lige var kørt fra os, 1 time og 10 min. pris 96 bath.Vi var i lufthavene ca. kl. 21.30, fandt check-in og syns vi var i god tid da vi sku flyve kl. 00.25. Vi gik lidt rundt, og besluttede at spise på Burger King. Sidst spiste vi thai derude, det var skuffende og dyrt, og tænkte at en burger viste vi jo hvordan smagte. Der var lang kø, og af en eller anden grund fik vi store menuer, selvom det ikke var det Susan bestilte, og ikke helt ku forstå det pludselig blev dyrere end skiltet. Efter vi havde spist ville vi lige klæde om, og pludselig var der final-call til vores fly. Og mens vi gik mod gaten blev det så også til final-call for Mrs. Susan & Mr. Brian. Vi kom der ud som nogle af de allersidste, men stadig i god tid, næsten alle var ombord, og vi skulle da alligevel vente lang tid i flyet, da de først havde fået start tilladelse ca. 20 min. senere end planlagt. Ellers var det en rolig tur hjemad, vi fik dog ikke sovet særligt meget. Hjemme blev vi hentet af Minna & Mogens, som kørte med hjem og fik morgenmad, mens vi fortalte næsten alt vi havde oplevet. Det var så desværre slut på den ferie….. Håber vi for mulighed for at skrive en ny dagbog en anden gang:-)
    
Udgift Bath Kroner
Flybilletter København – Bangkok 9192,00
Flybilletter Bangkok – Hat Yai 6330  1214,76
Tranport fra lufthavn til Centara Hat Yai 300  57,75
 Centara Hat Yai  363.67
Tranport fra Hat Yai til Pak Bara 500  96,00
Færge til Koh Lipe 1300  249,60
Castaway Resort 3 dg. booket hjemmefra. 7500  1434,59
Castaway Resort 3 dg. ekstra. 7500  1444,36
Færge til Pak Bara 1300  250,35
Transport i bil til Kuatang Havn 3500  670,35
Speedbåd til Koh Mook 1000  191,50
Sivalai Beach Resort 3 dg. 9000  1738,54
Longtail-boat fra Koh Mook til Koh Kradan 800  154,00
Seven Seas Resort 5 dg. 16000  3064,47
 Lontail-Boat til Koh Lanta  3000  577,50
 Phra Nang Lanta  7447  1433.55
 Transport til Saladan  500  96,25
 Lanta Resort 3 dg.  1045.00
 Transport Krabi lufthavn  600  115,5
 Flybilleter Krabi – Bangkok  1514.00
 Transport med tog fra Lufthavnen til Dream hotel 96  18,48
 Dream Hotel 3 dg.  1302,13
 Tranport med tog til Lufthavnen  96  18.48
 Transport 12902,52
 Hoteller 11826,31
 Totalt 24728,83