12. Oktober 2014 – Koh Lipe

Ah, tænk engang – vi sov helt til kl. 9.15 uden at vågne hele tiden ved lyden af longtail både, fantastisk :-). Og så er sengen her på Mali resort nok den bedste seng vi overhovedet har sovet i i thailand! Nå, men vi stod op og spiste morgenmad på hotellet. Vi kunne vælge fra menu kortet. Vi tog amerikansk morgenmads tallerken og en gang mysli med frugt og yogurt. Det var ok. Så lagde vi os ved stranden. Det var overskyet, men det har også regnet det meste af natten, så vi blev enige om, at det nok blev sådan en overskyet dag, men at det overhovedet ikke gjorde noget, da varmen jo var der. Men selvfølgelig smurte vi os ind i solcreme inden vi lagde os under parasollerne. Vi var i vandet 2 gange, virkelig skønt. Vi bestilte en mango Shake og en kokosnød ved baren (150 bath), de var gode. Ved 14 tiden gik vi ned til vores venner på cafe lipe og spiste frokost. Vi bestilte mango og lime Shake, friske ruller, Pad thai og en kokos nudel ret, ialt 380 bath. Vi talte længe med ejeren omkring bygge boomet på øen. Han fortalte, at bundhaya var ved at bygge endnu et hotel, med plads til 180 personer. Så har de det gamle resort hvor Minna og Mogens har boet, et strand resort som blev bygget for 2 år siden og så det helt nye. Er der behov for så mange nye hoteller og hvad forventer fine resorts gæster at få, når de kommer til lipe? Kan øen overhovedet leve op til det og kan den klare hele presset, sådan rent afløb, kloak og affalds mæssigt? Vi blev enige om, at der kommer til at ske rigtig meget de næste år som bliver spændende at følge. Bliver det en succes eller fiasko? En overnatning på resortet som bygges ved siden af cafe lipe kommer til at koste 16.000 bath!!! Men der er også gode ting som bliver sat i verden. Han er bl.a. Idemand bag “hold koh lipe ren”. Dvs at hver mandag mødes frivillige og bruger 4 timer sammen. Man sejler med long tail båd til en strand på en af øerne omkring eller på lipe. Så får man handsker og sække og så samler man skrald sammen. Efter 1-2 timer, stopper man, bader og snorkler og når man kommer hjem spiser man sammen, og det er vist anda resort som sponserer maden og nogle andre drikkevarer. Så hvis vi kan komme op imorgen og være klar kl. 10, har vi tænkt os at tage med. Imorgen skal vi samle på en meget lækker strand over på nabo øen, adang. Og der er et fint koral rev uden foran, så det er et super sted at snokle. Så det er da en god og gratis måde til at komme ud og se lidt ;-). Og så var det tid til en gåtur, bare lidt rundt og over på den anden side og kigge. Da vi kom hjem til vores værelse opdagede vi, at Susan var blevet meget, meget rød, så hun skal passe ekstremt meget på de næste dage og bade med T-shirt på. Øv altså, når man nu passer sådan på! Nu har vi skrevet dagbog, tømt kamera for billeder og tjekket nyheder. Om lidt går vi på stranden og spiser.

  • Camera: COOLPIX AW120
  • Taken: 12 oktober, 2014
  • Location: 6° 29′ 14.63″ N 99° 18′ 0.79″ E

Skriv et svar