15. Oktober

Søndag den 15. Oktober

Igen i dag gik Mogens med øen rundt. Da vi havde gået omkring 3,5 km mødte vi Brian, som løb den modsatte vej. Men selv om vi var næsten hjemme, og han skulle løbe de ca. 3,5 km, nåede han til bage til hotellet før os. Han var lige ude og bade for at køle ned, medens det stadig var højvande. Vi gik bare hjem og badede under bruseren. Der er noget mærkeligt med vores bruser. Nogle dage er der slet ikke noget varmt vand, andre dage er der varmt vand i den kolde hane og andre igen i den varme hane. Vi kan overhovedet ikke finde ud af det, men er glade når der er varmt vand. Det er godt nok aldrig iskoldt, men alligevel ret køligt, så det er rarest, når vi finder det varme vand.

Klokken blev næsten 9, inden vi kom op til morgenmaden, men der var ikke ret mange deroppe idag. Lidt efter kom Susan og Brian også, og idag havde Susan det meget bedre, så det var dejligt.

Efter morgenmaden gik vi ned i receptionen, og sad og kiggede i en mappe med forskellige aktiviteter. Vi skal jo videre til Gili Air på tirsdag, og ville lige se, hvad det koster at leje en båd, til at sejle os derover. Det vil jo være dejligt, hvis vi kunne blive afhentet på hotellet her, og afleveret på det hostel vi skal bo på på Gili Air. Det koster ca. 250kr. Så det er ikke så meget mere, end hvis vi skal have en hestevogn her fra hotellet ned til havnen, en lokal båd over til havnen på Air, og så igen en hestevogn til det andet hotel. Så Mogens sagde, at det vil han gerne betale. Medens vi sad der, fik Brian noget mavekneb og gik hjem for at gå på toilettet.

Da vi rejste og for at gå hjem, rejste Mogens sig for hurtigt og blev dårlig. Vi fik han til at sætte sig ned, og også lægge sig ned, men så besvimede han. Han kom dog hurtigt til sig selv igen, så da personalet spurgte om de skulle ringe efter en læge, sagde vi først nej, men da han så besvimede en gang til, bad vi dem alligevel ringe. De ringede også hen til Brian på værelset, han kunne komme når lægen kom, men telefonen dyttede optaget hele tiden, så Susan løb hjem efter ham.

Igen kom Mogens nogenlunde hurtigt til bevidsthed, og han fik noget vand. Da Brian kom, hjalp han ham over på en solseng, hvor han så lå til lægen kom.

Vi fortalte lægen, at Mogens har diabetes, og jeg havde også været henne og hente en seddel, hvorpå der står, hvilken medicin han får.

Lægen undersøgte ham, og tog hans blodtryk, som han syntes var lidt lavt. Han ville også tage en blodprøve, så han kunne måle sukkertal. Mogens ville gerne over på værelset, og det sagde lægen var OK. Det var godt nok ved at blive gjort rent, men vi kunne godt komme ind, så Mogens kunne ligge på sengen og få taget blodprøven.

Lægen sagde, at han ville analysere blodprøven og vende tilbage med en rapport. Han skule bruge Mogens’ pas, så der fik han med.

Brian ringede til SOS i Danmark. Det var svært at komme igennem, og så blev han stillet om, og talte med en dame, som talte gebrokkent dansk. Hun skulle have en masse oplysninger, og oprette en sag. Vi ville egneligt i første omgang, bare gerne have talt med en læge der talte dansk, og hørt om han synes, at vi evt. Skulle regulere på de piller Mogens får for sit blodtryk, når det nu var lavt. Da damen Brian talte med, havde fået oprettet en sag, sagde hun, at hun ville kontakte en læge, og få ham til at ringe.

Der var også en læge der ringede, men han talte ikke rigtig dansk, men en mellemting mellem svensk og norsk. Han var lidt i tvivl om det med at regulere pillerne, man sagde så at vi kunne prøve, at halvere dem en enkelt dag, og så få blodtrykket tjekket igen i morgen.

Susan og Brian gik lidt hjem til dem selv, og Mogens og jeg sad udenfor og slappede af på terrassen. Mogens sov lidt ind i mellem og jeg sad og læste. Efter et par timer hørte jeg en telefon ringe, og gik ind for at høre om det var vores telefon. Det var det, og det var fra lægeklinikken. De sagde at nu havde de lægerapporten klar, så jeg kunne komme ned og hente den.

Mogens ville gerne blive hjemme, så jeg gik over forbi Susan og Brian, og de ville godt gå med derhen. Så vi gik derind, og fik udleveret rapporten, og de forklarede lidt om den, så det var godt Brian var med derhenne, for jeg forstod ikke så meget af det. Vi fik også en regning, som jeg betalte og heldigvis huskede Brian også, at vi skulle have Mogens’ pas igen. De sagde så også, at Mogens skulle komme derhen i morgen og få målt blodtrykket og blodsukkeret igen.

Da vi kom tilbage slappede Mogens og jeg igen bare af ude på terrassen, medens Susan og Brian gik en tur hen til Adeng Adeng. De ville gerne have haft en pizza, men det kunne man først få efter klokken 18.00.

Det var begyndt at småregne, så om aftenen gik vi bare over i hotellet restaurant og spiste. Vi var ikke særligt sultne, så Mogens og Brian bestilte Humus, Susan bestilte en vegetar pizza og jeg bestilte nachos. Susan og jeg fik en healer juice, og Brian fik vist også en diet Cole, medens Mogens bare ville have en vand.

Efter maden gik vi tilbage til værelserne og slappede af til vi gik i seng.

Skriv et svar