Lørdag den 9. marts 2013

Lørdag den 9. marts 2013

Vækkeuret ringede kl. 03:00, så vi lige kunne nå, at stå op og få gjort os lidt i stand, og få lidt ylette inden vi skulle af sted. Så vi gik hjemmefra kl. 04:15 og skulle så med bus 5 A , som skulle komme 05:22. Den kom dog først et par minutter efter. På Nørrevold skiftede vi til Metroen, og vi var meget spændte på om Metroen kørte, for Karin havde skrevet til os, at Metroen ikke havde kørt Onsdag morgen, da hende og Bente skulle af sted. Jeg havde lige været inde på Metroens hjemmeside, og der stod der, at den kørte normalt.

Vi nåede lige ned på perronen i elevatoren, da Metroen til lufthavnen kørte, så vi måtte lige vente 7 minutter på den næste. Det gjorde nu ikke så meget, for vi var alligevel i lufthavnen klokken kvarter over fem, så det var OK.

Da vi selv skulle tjekke ind, blev maskinen ved med at sige, at det i øjeblikket ikke var muligt at tjekke ind på Thomas Cook. Det var lidt irriterende, for alt indtjekning skal nu fortages på de maskiner, da der ikke var nogen skranker til betjent indtjekning. Nå, men efter at have prøvet en 10 – 15 gange, lykkedes det endeligt at komme ind på Thomas Cook, men så blev jeg smidt af midt i det hele. Efter endnu ca 10 gange lykkedes det endeligt, at få tjekket ind, og henne ved skranken, hvor vi skulle aflevere bagagen, var der slet ingen mennesker, så det gik hurtigt med at få afleveret kufferterne.

Oppe lige før sikkerhedstjekket, der hvor man plejer lige at skulle vise pas og boarding kort, skulle man nu selv scanne sit boarding kort, inden man kunne komme igennem hen til sikkerhedskontrollen. Ved sikkerhedskontrollen var der fyldt med mennesker, men der var mange indgange åbne, så det tog kun omkring et kvarters tid, at komme igennem.

Endeligt inde i afgangshallen gik vi hen for at købe at par blade og en avis. Her var der også mange mennesker, så Mogens ville opgive, men jeg sendte ham hen og købe rugbrød hos Lagkagehuset, medens jeg stod i kø. Jeg tror der var mindst 40 mennesker foran mig i køen, men der var tre til at ekspedere, så det gik alligevel rimeligt.  Jeg kom ud fra kiosken nogenlunde samtidig med, at Mogens kom tilbage fra Lagkagehuset.

Nu var klokken efterhånden blevet lidt i seks, og da der var boarding fra kl. 6:15, ville vi ikke gå tilbage til Lagkagehuset for at få kaffe, Så vi gik i stedet ud mod finger A, hvor vi skulle flyve fra gate A17. På vejen købte vi to små cafe latte, som vi satte os og drak lige ved udgangen til finger A. Da vi havde drukket vores kaffe, gik vi ud til gaten. Undervejs skulle vi dog begge lige ind på et toilet. Ude ved gaten var de fleste allerede gået ombord, så vi gik direkte ud til flyet, som efter 10-15 minutter fløj til tiden.

Flyveturen herned til gik stille og roligt. Vores bagage var lidt længe om at komme, men vi skulle jo alligevel vente et stykke tid ude ved bussen, inden vi blev kørt til hotellerne. I bussen var vi desværre nogle af de sidste, der blev sat af ved hotellet, så klokken var alligevel blevet lidt over to (lidt over tre DK tid) inden vi var fremme. Vejret var med både sol og en del skyer, men temperaturen var omkring 26 grader, så det var dejligt.

Vi fik lejlighed nr. 5, som ligger nede, helt henne på hjørnet ud mod havet. Det var dejligt, for vi vil jo altid helst bo nede. Karin og Bente bor lige inde ved siden af i nr. 4, så vi fik lige hilst på dem og på Ulla og Peter inden vi pakkede ud. Her er også et andet ældre ægtepar (Grethe og Robert), som er her hvert år samtidig med os. Karin og Bente fortalte os, at dem der havde boet i den lejlighed vi fik, havde sagt at vejret hernede havde været meget koldt og blæsende lige indtil i onsdags, så vi håber, at varmen som er her nu fortsætter, og at det ikke begynder at storme igen.

Efter vi havde fået pakket ud, lavede vi en kop kaffe og satte os udenfor med den og slappede lidt af, inden vi gik over og handlede. Vi gik over til Lidl, men var også lige henne i det store lokale supermarked, for der viste vi, at de havde en lille slaske med flydende sød. Vi fik købt næsten alt det, vi i forvejen havde skrevet ned på en indkøbsseddel. Vi kunne dog ikke finde svesker, så da vi altid plejer at spise to svesker hver om morgenen, må vi jo se, om vi kan finde den et andet sted.

Da vi var kommet tilbage og havde fået pakket vores indkøb ud, satte vi os udenfor med et glas rom og cola. Vi havde glemt at købe citron, men Karin synes ikke man kan drikke Rom og Cola uden citron, så hun kom og forærede os en citron. Det var sødt af hende, men hun er nu også altid så sød.

Lidt senere gik vi en tur ned til enden af butikkerne op strandpromenaden, og tilbage. På vejen tilbage gik vi ind på Roma og spiste. Vi delte først en Foccacia med rosmarin, og derefter fik Mogens noget kyllingebryst i hvidvinssovs, og jeg fik noget pasta med figner i noget gorgonzolasovs. Det smagte dejligt.

Efter vi havde spist, gik vi hjem. Det havde været en lang dag, så vi var meget trætte. Vi gik i seng allerede lidt over klokken ni.

Skriv et svar