16. Oktober 2014 – store rejsedag igen :-(

Det var lidt vemodigt at vågne og vide, at vi skulle forlade vores yndlingsø. Vi var slet ikke parate til det, men var enige om, at hvis vi skulle nå at se Koh Tao og Koh Samui, så skulle der også være tid til det. Så vi har nu 14 dage til at være på de to øer, inden vi tager til Bangkok.
Vi stod tidligt op, gjorde klar og spiste morgenmad. Da vi tjekkede ud og ville gå ned til den anden strand, fortalte amerikaneren os, at der ville sejle en longtail båd kl. 8.30 og som sejlede os helt ud til platformen og vores speedbåd tilbage til Pak Bara. Det kostede 50 bath pr. Person, og det var det samme som vi skulle give, hvis vi var gået over på den anden side og skulle sejles ud til platformen. Så vi blev og tog deres båd. Ude ved platformen var der kaos. Høje bølger og mange mange longtail både. Og så kom den store færge og 5-6 speedbåde, så der var rigtig mange som skulle rejse fra Koh Lipe. Vildt med den udvikling. For to år siden kunne man nøjes med en speedbåd en gang i døgnet. Nu sejler de flere gange og der er mange flere. Vildt!
Turen gik godt og da vi kom til Pak Bara stod der en dame og sagde, at hun skulle hente os. Det undrede vi os lidt over, og vi spurgte hvordan hun kunne vide det var os? Ja, hende vi købte turen af på Lipe, havde ringet og fortalt, at hun skulle finde en med flettet skæg, selvfølgelig 😉
Vi blev smidt ind i en minivan, hvor de havde fjernet bagage rummet og sat flere sæder ind og alle vores rygsække og bagage, blev placeret på gulvet og rundt omkring. Så der var virkelig fyldt og det var ikke rart! Da vi havde kørt omkring to timer, stoppede vi og 4 af os kom over i en anden Van. Og her var det det samme. Puha, det er sgu nogle lange ture, når man sidder sådan. Vi kom frem til Surat Trani kl 19 og tog en tuk tuk til hotellet, 50 bath. Og det er en del anderledes end hvad vi ellers er vant til. Meget thai-lokal stil. Men super rent og pænt. Og det koster kun 550 bath pr. Nat. Det var faktisk vores billetdame på Koh Lipe som anbefalede det. Her boede hun, når hun kom til Surat Trani. Vi smed vores tasker og ringede på Skype til Minna og Mogens. Det var dejligt at snakke lidt med dem :-). Bagefter gik vi ned til receptionen og bestilte færgebilletter og busbilletter til Koh Samui. Det var billigt, 460 bath for os begge. Og så skulle vi ud og finde noget mad. Vi gik på natmarkedet som lå i den næste gade. Det var en oplevelse. Meget thai lokalt igen. Vi var de eneste hvide og alt stod på thai. Og de havde mange mærkelige ting man åbenbart kunne spise, bl.a. Laver og kryb. Vi fandt en lille bod hvor de lavede stegte ris med grønt og kylling og vi købte to store portioner, 80 bath i alt. Det var godt. Så købte vi lidt sticky ris med hjem, som vi har spist til morgenmad nu mens vi skriver dagbog. Brian havde lyst til iskaffe og der lå en swensens på den anden side af gaden ved hotellet. Vi købte noget iskaffe og delte en lille isdessert med durianis, sticky ris og corn flakes, meget specielt og igen thaiagtigt. Så har vi da også smagt det. Hjemme på hotellet igen bestilte vi hotel i Bo Phut på Koh Samui. Det ser rigtig fint ud, sådan gammel engelsk stil og kun 13 værelser. Og så var det tid til at lukke vores øjne og sove lidt, det har været en lang dag.

  • Camera: Canon EOS REBEL T3i
  • Taken: 13 oktober, 2014

Skriv et svar