Det de vist kalder den Gyldne Cirkel 23. Februar

Idag tog vi ud for at se de ting som indgår i de ture de kalder den Gyldne Cirkel. Vi kørte dog selv da vi jo har lejet en bil, og vi fandt hurtig ud af at det var meget rart man selv kunne bestemme hvor længe man ville være de forskellige steder. At sådan en tur for 2 personer med bus, nærmest koster det samme som vi har brugt på billede i 5 dage er jo så et andet plus ved at køre selv. Og så er der jo også transport til og fra lufthavnen, samt tranport til den Blå Lagoon, så alt ialt er det faktisk meget billigere at leje en bil, hvis man kan nøjes med en lille en som vore Citroen C3.

Første stop var ved Pingvellir, dvs. P’et er ikke et P men et Islansk bogstav. Det er Islansk største sø og en stor slette, hvor man oppefra har en smuk udsigt udover det hele, og man kan så gå ned gennem en slugt med nogle forskellige historiske islandske seværdigheder. Seværdighederne må I læse om et andet sted, men utroligt smukt er der her og en gåtur værd.

Næste stop var Geysir, hviket er en gammel gejser som dog ikke er særlig aktiv mere, men har givet navn til fænomenet gejsere. Heldigvis er der her også gejseren Strokkur som springer flot med vand og damp i ca. 30 meters højde. Vi havde læst den sprang ca. hver 8. minut, men en var rigtig i hopla da vi var der og der gik kun omkring 3-4 minutter imellem, og den ene gang kom der 3 flotte udbrud lige efter hinanden med få sekunders mellemrum. Et virkeligt imponerende syn!!

Sidste stop var Gullfoss, et stort flot vandfald, og årstiden med kulde og is gør det bestemt ikke mindre flot. Det er lidt svært rigtig at beskrive de forskellige oplevelser her, men de er alle imponerende flotte og skal vist bare opleves i virkeligheden, og ikke som en tekst her på siden. Men et par billeder kan vi da prøve at vise:

    

   

 

   

  • Camera: HERO4 Silver
  • Caption: DCIM100GOPROGOPR1282.
  • Taken: 23 februar, 2016